Fotocollage maken


Bij een fotocollage maken de kinderen van losse foto’s een collage. Een fotocollage maken is een leuke en creatieve activiteit waarbij de kinderen leren te knutselen. De fotocollage kan gemaakt worden van persoonlijke foto’s of foto’s uit magazines/folders.

Fotocollage maken, een collage van foto’s

Wanneer jullie een fotocollage gaan maken is het belangrijk dat er genoeg knutselmateriaal is om mee aan de slag te kunnen gaan. Daarnaast moet elk kind minimaal 15 foto’s meenemen van thuis die gebruikt kunnen worden voor het maken van de fotocollage.

Zet alle tafels zo neer dat er op geknutseld kan worden. Dek de tafels eventueel af met een kleed of kranten zodat deze niet vies worden. De kinderen kunnen in groepjes aan de tafels gaan zitten en beginnen met het selecteren van de foto’s die ze willen gebruiken voor hun fotocollage.

Weten ze welke foto’s ze willen gebruiken? Dan kunnen de ze beginnen met het knippen van de foto’s in mooie vormen. Let er op dat de kinderen niet te kleine stukjes knippen. Het moet nog wel mooi aan kunnen sluiten bij elkaar. Deze geknipte stukjes kunnen op het (grote) achtergrond vel geplakt worden. Langzaam ontstaat nu de fotocollage.

Als alle foto’s in de collage geplakt zijn kunnen de kinderen de fotocollage verder versieren met knutselmateriaal. Bijvoorbeeld door glitters toe te voegen of andere versiersels.

Een fotocollage maken duurt ongeveer 45 minuten. Uiteraard kan de activiteit langer of korter gemaakt worden!

Variaties

  1. De fotocollage kan mooi gemaakt worden met allerlei versieringen. Bijvoorbeeld: gekleurd papier, glitters, zilverfolie, schuim etc.
  2. Bij de foto’s kunnen ook teksten geschreven worden. Zo verteld de fotocollage een heel verhaal!

Tips

  • Maak een voorbeeld fotocollage zodat de kinderen een idee hebben hoe het eruit kan zien.
  • Vraag aan de kinderen om elk minimaal 15 foto’s van thuis mee te nemen.

Benodigdheden

  • Afgedrukte foto’s
  • Schaar
  • Lijm
  • Papier
  • Tekenspullen
Gerelateerde activiteiten