Giraf Knutselen


Giraffe maken

Het knutselen van een Giraf is een creatieve activiteit waarin kinderen om leren gaan met lijmen en verven. Het is ook leuk om te knutselen en iets moois te maken uit materiaal wat de kinderen beschouwen als afval.

Tekst gaat verder onder de afbeelding giraf knutselen
Een giraf knutsel je van papier, wc rollen en kleine kartonnen doosjes.

Giraffe knutselen wc rol

Voor iedere giraffe heeft men twee dozen nodig; een grote en een kleine. De dozen worden het lichaam en hoofd van de giraf, de benen en nek worden gemaakt van wc en/of keuken rollen.

Geef ieder team van kinderen de benodigdheden voor het maken van hun giraf. De kinderen mogen beginnen met het dicht plakken van het dozen met lijm. Gebruik geen plakband want hier hecht de verf niet goed op.

Na het plakken kunnen de kinderen beginnen met het geel verven van beide dozen. Vertel de kinderen dat een giraf veel bruin gekleurde stippen heeft, en dat ze deze dus ook moeten verven op de dozen. De kleine doos wordt het hoofd van de giraf, deze dient dus nog ogen, oren en een neus te krijgen.

Nu het lichaam en het hoofd van de giraffe klaar zijn kunnen de benen en lange nek van de giraf gemaakt worden. Ondersteun de kinderen bij het aan elkaar maken van de wc en/of keuken rollen door middel van ijzerdraad en lijm. De nek en vier benen mogen ook geverfd worden.

Nu is het even wachten omdat de de verf moet drogen. Zodra de verf droog is kunnen de benen en nek bevestigd worden aan het lichaam en hoofd door middel van ijzerdraad.

Mochten de benen stevig en recht zijn dan kan de giraf hier zelf op staan, is dit niet mogelijk dan kan de giraf eventueel met ijzerdraad door het lichaam vast gehangen worden aan het plafond.

Het maken van een giraf duurt ongeveer 60 minuten. Deze activiteit is geschikt voor peuters, kleuters en oudere kinderen.

Variaties

 1. Naast het maken van een giraf is het natuurlijk ook mogelijk om andere viervoetige dieren na te maken met kartonnen dozen en wc rollen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een hond, leeuw, of zebra.

Tips

 • Zorg dat de kinderen kleding aan hebben die vies mag worden en een schort dragen, het wil nog wel eens zo zijn de verf niet alleen op de dozen eindigt.
 • Er zullen meerdere wc/keuken rollen nodig zijn voor het maken van de giraf, het is handig om op tijd te beginnen met het sparen van de rollen.
 • Het kan handig zijn om de vloer en tafels af te dekken voor de verf.

Benodigdheden

 • Een grote en kleine doos
 • Keuken of wc rollen
 • Lijm en ijzerdraad
 • Gele en bruine verf
 • Kwasten
 • Schorten voor de kinderen
 • Eventuele bescherming voor vloer en tafels
Gerelateerde activiteiten