Giraf Knutselen


Een Giraf knutselen is een leuke knutselactiviteit waarbij de kinderen van wc rollen en karton een giraf gaan maken. Als de basis van de giraf gemaakt is kan deze beschilderd worden met verf zodat het dier tot leven komt.

Tekst gaat verder onder de afbeelding giraf knutselen
Een giraf knutsel je van papier, wc rollen en kleine kartonnen doosjes.

Giraffe knutselen van wc rol

Voor iedere giraffe heb je twee kartonnen doosjes nodig: een grote en een kleine. De dozen worden het lichaam en hoofd van de giraf, de benen en nek worden gemaakt van wc rollen en/of keuken rollen.

Geef de kinderen de benodigdheden voor het maken van hun giraf en vertel wat jullie gaan knutselen. De kinderen mogen beginnen met het dicht plakken van het dozen met lijm. Gebruik geen plakband want hier kan de verf niet goed op hechten.

Na het plakken kunnen de kinderen beginnen met het geel verven van beide dozen. Vertel de kinderen dat een giraf veel bruin gekleurde stippen heeft, en dat ze deze dus ook moeten verven op de dozen. De kleine doos wordt het hoofd van de giraf, deze moet dus nog ogen, oren en een neus te krijgen.

Nu het lichaam en het hoofd van de giraf klaar zijn kunnen de benen en lange nek van de giraf gemaakt worden. Help de kinderen waar nodig. Met name het bij aan elkaar vast maken van de wc en/of keuken rollen met ijzerdraad en lijm kan moeilijk zijn. De nek en vier benen mogen ook geel geverfd worden.

Nu is het even wachten omdat de de verf moet drogen. Zodra de verf droog is kunnen de benen, nek en het hoofd bevestigd worden aan het lichaam doormiddel van ijzerdraad.

Mochten de benen stevig en recht zijn dan kan de giraf hier zelf op staan, is dit niet mogelijk dan kan de giraf eventueel met ijzerdraad ergens aan op gehangen worden.

Het maken van een giraf duurt ongeveer 60 minuten. Deze activiteit is geschikt voor peuters, kleuters en oudere kinderen.

Variaties

 1. Naast het maken van een giraf is het natuurlijk ook mogelijk om andere viervoetige dieren te maken met kartonnen dozen en wc rollen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een hond, leeuw, of zebra.

Tips

 • Zorg dat de kinderen kleding aan hebben die vies mag worden en een schort dragen, het wil nog wel eens zo zijn de verf niet alleen op de dozen eindigt.
 • Er zullen meerdere wc rollen of keuken rollen nodig zijn voor het maken van de giraf, het is handig om op tijd te beginnen met het sparen van de rollen.
 • Het kan handig zijn om de vloer en tafels af te dekken voor de verf.

Benodigdheden

 • Een grote en kleine doos
 • Keuken- of wc rollen
 • Lijm en ijzerdraad
 • Gele en bruine verf
 • Kwasten
 • Schorten voor de kinderen
 • Eventuele bescherming voor vloer en tafels
Gerelateerde activiteiten