Handtekening bedenken


Het maken van een handtekening is een leuke manier om persoonlijkheid en creativiteit te laten zien. Bij deze leuke creatieve activiteit mogen kinderen hun eigen handtekening gaan bedenken.

Tekst gaat verder onder de afbeelding handtekening bedenken

Hoe maak je een handtekening?

Om je eigen handtekening te maken, kun je een paar eenvoudige stappen volgen.

Begin met het schrijven van je voor- en achternaam in verschillende stijlen om te zien wat je mooi vindt en wat bij jou past. Experimenteer met verschillende lettergroottes, lussen en schuine strepen. Ook kan het helpen om naar de handtekeningen van volwassenen om je heen te kijken. Wat valt er op? Wat maakt ze uniek? Je zal zien dat er veel verschillende handtekeningen zijn, sommige gedurfd en dramatisch, andere eenvoudig en elegant.

Een handtekening verzinnen

Laat elk kind zijn voor- en achternaam in grote letters op het papier schrijven.

Stimuleer de kinderen om creatief te zijn en hun eigen handtekening te ontwerpen met behulp van verschillende stijlen en vormen. Ze kunnen versieringen toevoegen zoals sterren, harten of krullen om hun handtekening uniek te maken.

Als de kinderen eenmaal hun handtekening hebben bedacht, kunnen ze oefenen om hem steeds opnieuw te schrijven tot ze de handtekening gemakkelijk kunnen zetten.

Laat de kinderen tot slot een handtekening boek muur maken door hun handtekeningen op een groot stuk papier te zetten. Ze kunnen ook een korte boodschap schrijven of een tekening maken bij hun handtekening.

Voorbeelden

In onderstaande video zijn verschillende voorbeelden te zien handtekeningen. Ook wordt er uitgelegd hoe je een handtekening kan bedenken, kan oefenen en kan perfectioneren.

Variaties

  1. Om de activiteit nog leuker en interactiever te maken, kunnen de kinderen de handtekeningen met elkaar uitwisselen en proberen te raden wie de handtekening heeft gezet.

Tips

  • Met deze activiteit worden niet alleen creativiteit en individualiteit gestimuleerd, maar oefenen kinderen ook het schrijven van hun naam en ontwikkelen ze hun fijne motoriek.

Benodigdheden

  • Pen of potloden
  • Papier
Gerelateerde activiteiten