Knutselen met eierdozen


Eierdozen zijn door hun unieke vorm perfect om eindeloos mee te kunnen knutselen. Pak dus een verfkwast en een schaar en bekijk de onderstaande lijst met makkelijke eierdozen knutselwerkjes!

Tekst gaat verder onder de afbeelding knutselen met eierdozen
Eierdozen zijn erg geschikt om mee te knutselen. Ze zijn stevig, makkelijk te beschilderen en meestal staat er wel een in de koelkast.

Eierdoos knutselen

Knutselen met materiaal dat je al in huis hebt is de beste manier om materialen te hergebruiken én geld te besparen. Eierdozen zijn één van die alledaagse materialen die de meeste mensen al in hun keuken hebben. Eierdoosjes zijn op veel manieren te gebruiken voor knutselwerkjes.

Eierdozen zijn ideaal voor knutselwerkjes. Van dieren tot kunst, met kartonnen eierdoosjes kunnen kinderen hun creatieve ideeën de vrije loop laten.

eierdoos
De structuur van een eierdoos zorgt voor stevigheid. Hier kun je gebruik van maken tijdens het knutselen.

Leuke knutsel ideeën

Met eierdozen kun je heel veel leuke dingen knutselen! Op Pinterest staan veel leuke ideeën voor kuikens, rupsen, spinnen en kikkers van eierdozen, maar je kunt er natuurlijk ook bloemen, treintjes, tuintjes en nog veel meer mee maken.

Bloemen

eierdozen bloemen
Een prachtige bloemenkrans gemaakt van eierdozen. Afbeelding via makingthingsisawesome.com

Een prachtige bloemen krans gemaakt van stukjes eierdoos. Maak eerst de bloemen in verschillende formaten en kleuren en bevestig ze dan op een krans.

Walvis

walvis eierdoos
Deze schattige walvis is gemaakt van een stukje eierdoos. Afbeelding via iheartcraftythings.com

Erg leuk om samen met kinderen te maken is deze walvis gemaakt van eierdozen.

Pinguïns

pinguïns eierdozen
Maak meerdere pinguïns van een eierdoos. Afbeelding via onelittleproject.com

Deze schattige van eierdoos gemaakte pinguïns passen helemaal in het plaatje. Wat je nodig hebt is oranje knutselpapier, zwarte verf, oogjes en lijm, en je kunt er een hele familie van maken. Zet ze op een spiegel met een paar katoenen watjes en je hebt een prachtig klein winters tafereeltje!

Krokodil

krokodil knutselen eierdoos
Krokodillen gemaakt van een hele groen geschilderde eierdoos. Afbeelding via kixcereal.com

Deze schattige kleine alligator is gemaakt van beschilderde eierdozen, een paar ogen en restjes knutselpapier. Het is een eenvoudig knutselwerkje voor alle leeftijden.

Lieveheersbeestje

eierdoos Lieveheersbeestje
Leuke lieveheersbeestje om te knutselen. Afbeelding via onelittleproject.com

Wist je dat als er een lieveheersbeestje op je landt, het je geluk brengt? Maak je dus klaar voor eeuwig geluk als je deze schattige lieveheersbeestjes maakt van eierdozen. Om ze extra mooi te maken, kun je extra vlekken op het karton schilderen, want elke vlek staat voor een jaar geluk!

Tips

  • Soms zijn de eierdozen erg stug om doorheen te knippen. Help de kinderen met knippen als dit niet lukt.

Benodigdheden

  • Eierdozen
  • Schaar
  • Verf
  • Kwasten
  • Papier
  • Rietjes, draad of andere versiersels
  • Schort
Gerelateerde activiteiten