Mokken schilderen


Mokken beschilderen is een leuke knutselactiviteit voor kinderen en volwassenen. Voor een blijvende versiering beschilder je de mok met speciale verf. Laat de versierde mokken goed drogen en was ze voorzichtig met de hand af.

Tekst gaat verder onder de afbeelding mokken schilderen
Een mok kan je beschilderen met acryl verf of versieren met een speciale stift.

Mokken versieren met verf

De mok die we gaan beschilderen is als het ware je canvas. Voor het beste resultaat was en droog je de mok voordat je gaat schilderen. Hierdoor verwijder je vuil en vet wat misschien op de mok aanwezig is.

Teken of schets met een potlood een vorm. Potlood veegt gemakkelijk weg maar geeft ook een goede houvast. Je kunt ook een sticker als sjabloon gebruiken om zo een goede vorm te krijgen.

Maak versieringen op je mok met de gewenste kleuren. Je kunt sjablonen gebruiken, patronen uittekenen met schilderstape of gewoon uit de vrije hand schilderen.

Vervolgens moet de verf goed opdrogen. Dit is erg belangrijk. Voor deze mokken geldt dat ze meer dan 24 uur op een droge en koele plek moeten drogen.

Zet de oven op 180 graden. Plaats de mok alvast in de oven tijdens het voorverwarmen, zodat hij niet te snel opwarmt.

Bak de mokken 1 uur in de oven om de verf te laten harden. Zet de oven uit en laat de mokken afkoelen in de oven.

Nu zijn je mokken klaar voor gebruik!

Variaties

  1. Stippelen is in feite het creƫren van een vorm of object door alleen stippen te tekenen.

Tips

  • Kleine foutjes kun je wegvegen met een wattenstaafje of een wattenstaafje gedoopt in alcohol als je verfpennen op oliebasis gebruikt. Daarna moet je de mok weer helemaal laten drogen om het te overschilderen.
  • De mokken moeten afkoelen in de oven, doe dit dus op een dag dat je de oven een paar uur niet nodig hebt.
  • Om de versieringen en verf goed op de mok te laten zitten is het aan te raden om de mok na gebruik met de hand af te wassen en niet in de vaatwasser te doen. Schrob niet en gebruik geen schurende sponzen.

Benodigdheden

  • Mok
  • Acrylverf of Acrylstiften
  • Schilderstape
  • Potlood
  • Sjablonen
Gerelateerde activiteiten