Namen punniken


Namen punniken met breigaren en ijzerdraad is een leuke en creatieve knutselactiviteit die zowel kinderen als volwassenen heel leuk vinden. Met een paar benodigdheden, zoals breigaren, ijzerdraad, een schaar en een tang kun je zelf een naam of woord maken dat een mooie versiering is voor je huis of leuk is om als cadeau te geven.

Tekst gaat verder onder de afbeelding naam punniken

Punniken met ijzerdraad

Om een naam te punniken, heb je een aantal benodigdheden nodig, zoals breigaren, ijzerdraad, een schaar en een tang. Begin met het vormen van het ijzerdraad in de letters van de gewenste naam.

Vervolgens kun je het breigaren gaan punniken met behulp van een punnikklosje. Om te bepalen of je punnik werkje lang genoeg is, houd je het naast het ijzerdraad waarmee de naam gevormd is.

Het punnikkoord heeft een kleine opening in het midden waardoor je het over het ijzerdraad kunt steken. Schuif het punnikkoords om het ijzerdraad heen en zorg ervoor dat het volledig bedekt is. Gebruik tenslotte de tang om de uiteinden van het garen te draaien en vast te zetten om zo te voorkomen dat er stukjes loskomen.

Variaties

  1. Er zijn allerlei manieren om de gepunnikte namen nog mooier te maken. Probeer verschillende kleuren en soorten breigaren te gebruiken voor een bijzonder resultaat, of voeg kralen of andere versieringen toe voor een extra versiering.
  2. Voor jongere kinderen kun je het knutselen vereenvoudigen door één kleur breigaren te gebruiken of kortere namen of woorden te maken.
  3. Ook kan je punnik letters maken. In plaats van een hele naam of woord maak je een extra mooie letter.

Tips

  • Als je aan de slag gaat met ijzerdraad, is het belangrijk voorzichtig te zijn en een tang te gebruiken om te voorkomen dat je per ongeluk snijdt of krast.
  • Zorg ervoor dat je breigaren kiest dat niet te dik of lastig is om mee te werken, en bedenk dat het wat oefening kan vergen om het gewenste resultaat te krijgen.
  • Als het moeilijk is de ijzerdraad vorm te geven, kun je een sjabloon van de letters afdrukken als hulpmiddel.

Benodigdheden

  • wol of breigaren
  • ijzerdraad
  • schaar
  • tang
Gerelateerde activiteiten