Stoepkrijt verf maken


Stoepkrijt verf maken is een makkelijke en leuke buitenactiviteit. Door van stoepkrijt poeder te maken kan je zelf eenvoudig stoepkrijt verf maken. Wat ga jij schilderen op de straat?

Tekst gaat verder onder de afbeelding stoepkrijt verf maken
Als de stoepkrijt poeder gemengd is met de maizena en het water kan je gaan schilderen.

Verven met stoepkrijt

Stoepkrijten is een populaire kinder activiteit. In de zomer zie je overal prachtige kunstwerken op de straat ontstaan. Er zijn veel manieren om te spelen en te leren met stoepkrijt. Hierdoor is verven met stoepkrijt dan ook een super veelzijdige en betaalbare activiteit voor in de zomer.

Dit verven met stoepkrijt recept is super eenvoudig te maken en vereist slechts een paar eenvoudige benodigdheden die waarschijnlijk al in de voorraadkast staan. Het is een nieuwe versie van het klassieke stoepkrijt die waarschijnlijk goed in de smaak zal vallen bij de kinderen.

Stoepkrijt verf maken stappenplan

Van stoepkrijt kan je vrij eenvoudig stoepkrijt verf maken. Wij zochten uit hoe je dit het beste kon doen. In het onderstaande stappenplan leggen we alles stap voor stap uit:

Stap 1
Kies een kleur stoepkrijt en rasp dit fijn in een bakje. Je hebt ongeveer 4 eetlepels stoepkrijt poeder per kleur nodig.

Stap 2
Doe 2 eetlepels maizena en ongeveer 75 ml water (per kleur) bij elkaar. Meng het geheel tot een soepel papje ontstaat.

Stap 3
Giet het mengsel in verschillende kommetjes zodat je verschillende kleuren kunt maken.

Stap 4
Voeg het stoepkrijt poeder toe aan elke kom, voldoende om de kleuren krachtig te maken. Houd er rekening mee dat de kleuren lichter worden als de verf droogt, dus voeg eventueel een beetje extra poeder toe.

Stap 5
Je zelfgemaakte stoepkrijt verf is klaar. Wat gaan de kinderen op straat schilderen?

Variaties

 1. Je kan ook stoepkrijt verf maken door gebruik te maken van een paar druppels (voedsel) kleurstof in de maizena.
 2. Door met (schilders) tape patronen op straat te maken kan je een mozaïek schilderen.
 3. Vul water ballonnen met de vloeibare verf en gooi deze kapot tegen een muur. Zo krijg je een creatief splash kunstwerk.

Tips

 • Tijdens het schilderen moeten de kleuren er levendig uitzien. Gebruik daarom je penseel om de verf een beetje te roeren voordat je gaat schilderen. Anders kan het maïszetmeel (maizena) met het stoepkrijt poeder naar de bodem zakken.
 • Probeer ook eens een paar stenen te beschilderen. Ze spoelen vanzelf weer schoon als het een keer regent.
 • De stoepkrijt verf kan vloeibaarder gemaakt worden door er wat extra water in te doen.
 • De stoepkrijt verf kan je bewaren in potjes met goed sluitende deksels, wel goed schudden als je het weer wilt gebruiken

Benodigdheden

 • Stoepkrijt
 • Maizena
 • Water
 • Rasp
 • Kommetjes
 • Kwasten
Gerelateerde activiteiten