Tekenopdrachten


Kinderen zijn dol op tekenen, deze lijst met tekenideeën voor kinderen staat vol inspirerende opdrachten die de verbeelding aanwakkeren. Van het tekenen van patronen tot cartoons en gezichten, deze leuke teken ideeën zullen kinderen enthousiast maken om te gaan tekenen. Wat gaan jullie tekenen?

Tekst gaat verder onder de afbeelding tekenopdrachten

Leuke teken ideeën

Wanneer kinderen een potlood in hun handen hebben, stappen ze een andere wereld binnen. Ze ontdekken dat ze zelf de regie hebben over hun handen en over het gereedschap dat ze vast houden.

Tekenen geeft kinderen zelfvertrouwen en onafhankelijkheid. Ook maakt het tekenen enthousiasme los en groeit het gevoel van eigenwaarde. Het helpt het creatieve vermogen te ontwikkelen, stimuleert de verbeelding en geeft inzicht in hoe dingen werken in relatie tot zichzelf. Het kind leert veel om zich heen herkennen in kleuren, vormen, lijnen en gestalten. Als kind zie je namelijk de wereld anders dan wanneer je ouder bent.

Gebruik deze lijst met tekenopdrachten om geïnspireerd te raken om te tekenen. De lijst bestaat uit 46 tekenopdrachten die je afzonderlijk of in combinatie met elkaar als inspiratie kunt gebruiken. Je hebt alleen papier en potloden of andere materialen, zoals verf of krijt, nodig om deze tekeningen te maken. Sommige opdrachten zul je snel af hebben, maar de meeste opdrachten zullen langer duren.

leuke teken ideeën
Leuke teken idee: een boerenerf met een tractor die het land ploegt.

Voorbeeld tekenopdracht

46 leuke tekenopdrachten

Duik in een wereld van leuke tekenideeën met deze 46 leuke tekenopdrachten voor kinderen. Als je kinderen geen inspiratie hebben en een duwtje in de rug kunnen gebruiken, zullen deze tekenopdrachten hen helpen om op een andere manier naar alledaagse dingen te kijken en mogelijkheden te ontdekken waar ze nog niet eerder aan hadden gedacht. Sommige opdrachten zijn vrij eenvoudig, maar andere zijn wat moeilijker en kunnen over meerdere dagen worden uitgewerkt. Van het maken van een repeterend patroon tot het kijken in de spiegel en het ontdekken van hun zelfportret, deze teken inspiratie lijst zal kinderen enthousiast maken over creëren!

 1. Een zelfportret
 2. Ouders, broer, zus of familie
 3. Een regenboog
 4. Een fles
 5. Je droomhuis
 6. Een onbewoond eiland
 7. Silhouet van een gezicht
 8. Een auto of bus
 9. Een vliegtuig
 10. Schaal met fruit
 11. Dieren
 12. Insecten
 13. Lievelingseten
 14. Knuffel
 15. Een schatkaart
 16. Fantasiedieren
 17. Bloemen
 18. Een (reuze) emoji
 19. De wereldbol
 20. Een mandala
 21. De zon
 22. Een spinnenweb
 23. Een zeilboot
 24. Waterdruppels
 25. De paashaas
 26. Sinterklaas of kerstman
 27. Bergen
 28. Bladeren
 29. De zee met golven
 30. Een ijsje
 31. Stripverhaal of stripheld
 32. Een cactus
 33. Een kopje koffie
 34. Bak met popcorn
 35. Schoolgebouw
 36. Een prachtige diamant
 37. Paddenstoelen
 38. Een vuurtoren
 39. Een tractor
 40. Een stapel boeken
 41. Een watermeloen
 42. Hartje
 43. Een paard
 44. Dolfijn
 45. Een pak melk
 46. Een hamburger

Benodigdheden

 • Kleurpotloden
 • Papier om op te tekenen
Gerelateerde activiteiten