Waterdruppels tekenen


Bij het tekenen van waterdruppels zijn kinderen gezamenlijk creatief bezig. De kinderen krijgen van deze activiteit tekenvaardigheid en leren hoe ze het best om kunnen gaan met het knippen en scheuren van papier.

Regendruppels tekenen

Om deze activiteit te beginnen heeft ieder kind een dik wit vel papier nodig. Het vel papier moet dik zijn omdat deze anders zal scheuren zodra de kinderen met lijm erop gaan plakken. De kinderen gaan bij deze activiteit met lijm aan de slag, het kan handig zijn om onderleggers te gebruiken zodat de lijm niet op de verkeerde plekken terecht komt.

Oefen eerst met de kinderen hoe je een druppel tekent. Laat ze vervolgens een druppel tekenen op hun eigen vel papier. Nu iedereen een druppel op zijn/haar papier heeft kan het feest beginnen. Ieder kind krijgt een blauw vel papier wat makkelijk te scheuren of knippen is. Met kleine afgescheurde stukjes gaan de kinderen hun druppel op het witte papier vullen. Tijdens het vullen mogen de kinderen ook gelijk de stukjes vastlijmen. Het is de bedoeling dat de stukjes zo goed mogelijk in de druppel passen om deze mooi in vorm te houden.

Zodra de regendruppels af zijn kunnen de kinderen deze mee naar huis nemen om te laten zien aan hun ouders.

Variaties

  1. Voor deze activiteit zijn talloze variaties te bedenken. Men kan ook een boom tekenen op een wit vel papier en deze vullen met kleine stukjes gekleurd papier. Let wel; zodra men een boom tekent zullen er twee kleuren nodig zijn, bruin voor de boom en groen voor de bladeren. Wat men ook kiest om te tekenen, het is belangrijk dat alle benodigde kleuren papier beschikbaar zijn.

Tips

  • Laat de kinderen elkaar helpen, het kan zo zijn dat een aantal kinderen helemaal niet goed zijn in tekenen. Laat anderen voor hun in het begin de regendruppel tekenen zodat ze deze vervolgens zelf kunnen vullen met blauwe stukjes papier.
  • Maak gebruik van kinderlijm over het algemeen is deze lijm goed uit kleding te krijgen.
  • Zorg voor onderleggers, op deze manier eindigt er geen lijm op tafel.

Benodigdheden

  • Een wit dik vel papier
  • Gekleurd papier (blauw voor de regendruppel)
  • Lijm en kwasten
  • Schaar
  • Onderleggers om alles schoon te houden
Gerelateerde activiteiten