Appelmoes maken
Appelmoes maken is een leuke kookactiviteit voor kinderen en volwassenen. Kinderen leren zo meer over het eten dat ze tot zich nemen, waar het van gemaakt is en hoe het van een heel stuk fruit of groente tot een bepaald eindproduct komt.

Zelfgemaakte appelmoes
Appelmoes maken is een stuk eenvoudiger dan het klinkt. Het proces is eenvoudig en kan in korte tijd worden gedaan, zelfs als je geen ervaren kok bent. Bovendien smaakt de zelfgemaakte appelmoes veel lekkerder.
Appelmoes kun je heel makkelijk thuis maken. Alles wat je nodig hebt zijn een paar smaakvolle appels, een pan en ongeveer een uurtje kooktijd.
Welke appels gebruik je voor appelmoes?
Voor de lekkerste appelmoes wordt gebruik gemaakt van friszure appels zoals Goudreinet, Jonagold of Elstar.
Bereidingswijze
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes. Doe de appelstukjes in een pan en giet er een lepel citroensap over. Voeg het water toe en stoof de appels tot ze zacht aanvoelen. Doe er de kardemom, de kaneel en de suiker naar smaak bij. Proef of de smaak goed is en voeg zo nodig meer kaneel en/of suiker toe.
Appelmoes Bewaren
Zelfgemaakte appelmoes is in de koelkast 2 tot 3 dagen houdbaar. Soms zelfs nog langer, maar dan is het wel nodig dat je het goed afsluit met een deksel.
De appelmoes kan ook worden ingemaakt of gedroogd om de houdbaarheid te verlengen.
Tips
- Laat de stukjes appel op een laag vuur zacht worden, zo voorkom je dat ze verbranden. Vergeet niet het deksel op de pan te doen, zo verdampt het vocht niet.
Ingrediënten
- 750 gram appels
- 100 ml water
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel kaneel
- ½ theelepel kardemom
Benodigdheden
- Pan
- Gasfornuis
- Pollepel