Bananenbrood maken


Bananenbrood bakken is een makkelijk en snelle bakactiviteit die erg leuk is voor kinderen. Voor het bananenbrood gebruik je overrijpe bananen, met veel zwarte/bruine vlekken, die je mengt met een handvol ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt!

Tekst gaat verder onder de afbeelding bananenbrood maken

Bananenbrood bakken

Zelf bananenbrood bakken is erg leuk om te doen en het ziet er zo lekker uit als je het uit de oven haalt. Het heeft een heerlijke goudbruine gekarameliseerde korst. Dit recept is perfect als je overrijpe bananen in huis hebt. Om het bananenbrood extra smaken te geven kan je wat specerijen toevoegen zoals gemalen kaneel of nootmuskaat voor een apartere smaak.

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Maak van de bananen en dadels een glad beslag met de staafmixer of in de keukenmachine.
  3. Klop in een aparte kom de eieren met een snufje zout goed los en een beetje schuimig.
  4. Voeg het havermoutmeel en het amandelmeel toe aan de eieren, en meng goed. Tip: als je geen havermoutmeel in huis hebt, dan kun je dat heel makkelijk zelf maken door gewoon havermout tot meel te malen in de keukenmachine.
  5. Voeg nu het banaan-dadel beslag, het bakpoeder en de chocola aan je eierbeslag toe en roer alles goed door zodat het beslag een mooi geheel vormt.
  6. Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet hier je beslag in.
  7. Bak je bananenbrood ongeveer 45 minuten in de oven. Het bananenbrood is klaar wanneer je met een satéprikker in het midden van het brood prikt en deze nog schoon en droog is als je hem eruit haalt.
  8. Haal het bananenbrood uit de vorm en laat afkoelen op een cakerooster.

Rijpe bananen

Bananen zijn op hun zoetst en meest rijp wanneer ze mooi gevlekt zijn en op het punt staan zacht te worden.

Als je merkt dat je bananen zacht zijn en je hebt geen tijd om bananenbrood te maken, pel ze dan en vries ze in. Ze kunnen maanden bevroren blijven en je hebt altijd de bananen in huis om zelfgebakken bananenbrood te maken.

Variaties

  1. Je kan als het bananenbrood in de oven zit een lekkere topping maken. Bijvoorbeeld van een beetje melk met poedersuiker.

Tips

  • Gebruik echt rijpe bananen. Hoe rijper de bananen zijn hoe lekkerder je bananenbrood gaat worden.

Ingrediënten

  • 3 bananen hoe rijper, hoe lekkerder
  • 3 eieren
  • 60 gram dadels ontpit
  • 50 gram havermoutmeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 80 gram pure chocola met hazelnoten kleingesneden
  • snufje zout

Benodigdheden

  • Een bakvorm of cakeblik
  • Een garde of vork als je het deeg met de hand kneed
  • Een staafmixer of handmixer als je het deeg niet met de hand maakt
Gerelateerde activiteiten