Chocoladebroodjes maken


Chocoladebroodjes maken is makkelijker dan je denkt. Alles wat je nodig hebt is bladerdeeg, chocolade, een klein beetje roomboter en een oven. Met dit recept bak je in 20 minuten heerlijke chocoladebroodjes.

Tekst gaat verder onder de afbeelding chocoladebroodje maken
Door het bladerdeeg voorzichtig op te rollen kan je heerlijke chocoladebroodjes maken.

Chocoladebroodjes recept

Om een chocoladebroodje te maken heb je niet zoveel ingrediënten nodig. Daarnaast hoeven ze maar 20 minuten in de oven te bakken. Je kan met dit chocoladebroodje recept dus snel en makkelijk heerlijke choco broodjes maken.

  1. Begin met het voorverwarmen van de oven. Zet de oven op 200 graden.
  2. Leg een oven bakplaat neer met een stuk aluminiumfolie of bakpapier erop. Zorg dat de folie of papier niet aan de zijkanten van de bakplaat uitsteekt.
  3. Vet de folie of bakpapier in met een beetje roomboter en leg de bladerdeeg plakjes hierop neer.
  4. Terwijl het bladerdeeg kan ontdooien breken we de chocoladereep in blokjes.
  5. Leg nu op ieder plakje bladerdeeg 4 blokjes chocolade en vouw de punten naar elkaar toe. Als alternatief kan je ook proberen om het bladerdeeg op te rollen als een echte Pain au chocolat.
  6. Plak de randjes goed dicht met een natte vinger. Hiermee voorkom je dat de chocolade straks uit de broodjes loopt. Smeer de buitenkant van de broodjes in met een beetje ei. Hierdoor krijgen de broodjes een heerlijke goudbruine knapperige korst.
  7. Zet de bakplaat met broodjes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Als ze goudbruin zijn mogen ze eerder de oven uit.
  8. Laat de chocolade broodjes even afkoelen voordat je ze op eet, dan zijn ze lekkerder!

Variaties

  1. Een chocoladebroodje maak je nog lekkerder door er bijvoorbeeld nootjes en rozijnen bij te doen.
  2. De broodjes kan je nog lekkerder maken door een banaan in plakjes te snijden en deze in de broodjes bij de chocola te stoppen.
  3. Door de schil van een sinaasappel te raspen kan je de broodjes net iets bijzonder maken.

Tips

  • Weer voorzichtig met en bij de oven. Je kan je verbranden!
  • Je kan eventueel de bladerdeeg plakjes al even van tevoren uit de vriezer halen. Zo kan je direct beginnen met het vouwen van de broodjes.
  • Kijk als de broodjes in de oven staan af en toe even of ze al goudbruin zijn. In sommige ovens zijn ze net wat sneller gaar.

Ingrediënten

  • 1 pak bladerdeeg of croissantdeeg (450 gram)
  • 1 reep chocolade
  • 1 ei
  • Kwastje om de broodjes mee te bestrijken
  • een stukje roomboter
  • aluminiumfolie of bakpapier
Gerelateerde activiteiten