Chocoladetaart maken
In deze bakactiviteit gaan de kinderen een chocoladetaart maken. Het wordt er één met een knapperige buitenkant en een smeuïge binnenkant.
Inhoudsopgave
Recept
Bekleed een taartblik van 25 cm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 190 graden. Smelt de chocolade (bijvoorbeeld die van Tony’s Chocolonely) au bain marie. Voeg de in stukjes gesneden boter toe. Mengsel verwarmen tot alle boter gesmolten is, egaal roeren. Iets af laten koelen tot lauw.
Voeg de bloem toe aan het mengsel van chocolade en boter. Splits de eieren. Klop de dooiers en de suiker tot een bleekgeel mengsel. Schep het chocolademengsel door het eidooier mengsel.
Klop het eiwit stijf, het moet in de kom blijven als je deze omgekeerd houdt. Schep het eiwit voorzichtig door het mengsel. Giet het beslag in de taartvorm.
Bak de taart ongeveer 20 minuten. Het gebak zal eerst rijzen en, nadat het uit de oven is gehaald, weer inzakken. Dan springen er barsten in de krokante buitenkant. Laat de taart een beetje afkoelen in de vorm en haal hem er dan uit. Snijd hem aan als hij nog een beetje warm is. Wanneer de taart helemaal afgekoeld is, wordt de binnenkant steviger.
Ingrediënten
Benodigdheden voor 6 tot 8 personen, nodig:
- 200 gram pure chocolade 70%
- 200 gram boter
- 30 gram bloem
- 5 eieren
- 200 gram fijne suiker
Variaties
- De taart kan eventueel versierd worden met glazuur en bijvoorbeeld smarties.
Tips
- Varieer met de ingrediënten en ontdek wat jij het lekkerste vindt.
Benodigdheden
- Bakvorm of taartblik
- Ingrediënten (zie hierboven)
- Oven
- Keuken