Frikandelbroodjes maken


Het zelf maken van frikandelbroodjes van bladerdeeg is een leuke en simpele bakactiviteit. De broodjes zijn heerlijk om op te eten en succes is gegarandeerd met dit recept.

Tekst gaat verder onder de afbeelding frikandelbroodjes maken

Zelf een frikandelbroodje maken met bladerdeeg

Iedereen heeft wel eens een frikandelbroodje op, waarschijnlijk van de bakker of supermarkt. Maar wist je dat je zelf zo'n broodje eenvoudig kunt maken? Alles wat je nodig hebt is bladerdeeg, een frikandel en curry saus.

In deze bakactiviteit gaan we zelf frikandelbroodjes maken van bladerdeeg. Dit doen we door de bladerdeeg om de frikandellen te vouwen en goed aan te drukken met een vork. Vergeet niet om een beetje currysaus in het broodje te doen om de 'echte' frikandelbroodje smaak te krijgen.

frikandelbroodje recept
Als je het bladerdeeg om de frikandel gevouwen hebt gebruik je een vork om de randen mooi dicht te duwen. Met een mes maak je mooie insnijdingen die straks in de oven mooie streepjes worden.

Frikandelbroodje recept

Haal het bladerdeeg uit de vriezer en leg de bladerdeegplakjes op tafel zodat deze kunnen ontdooien. Je hebt één plakje bladerdeeg nodig per frikandelbroodje.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de frikandel doormidden zodat je twee gelijke stukken hebt. Pak nu een bladerdeegplakje en leg hier de halve frikandel op. Spuit twee streepjes curry aan beide kanten van de frikandel en vouw het bladerdeeg naar elkaar toe.

Druk met de vork nu de randen goed op elkaar. Zo zorg je ervoor dat het deeg goed aan elkaar blijft plakken. Daarnaast voorkom je dat de curry tijdens het bakken uit het broodje kan lopen.

Tot slot snijd je aan de bovenkant van het broodje dunne lijntje in het bladerdeeg. Als het broodje in de oven gebakken wordt gaat het bladerdeeg in volume toenemen waardoor je de, voor frikandelbroodjes, kenmerkende streepjes krijgt.

Als je frikandelbroodje klaar is bak je deze in 16-18 minuten af op 200 graden.

De totale bereidingstijd is ongeveer 20-30 minuten

Variaties

  1. Een vegetarisch frikandelbroodje kan je makkelijk maken door vegetarische frikandellen te gebruiken.
  2. Je kan natuurlijk zelf experimenten met wat je precies in het broodje doet. Het frikandelbroodje in de winkel bevat currysaus.

Tips

  • Als de broodjes nog niet helemaal bruin zijn kan je ze wat langer in de oven doen. Let wel op want bladerdeeg blijft lang licht van kleur en wordt dan opeens heel snel bruin.

Benodigdheden

  • Pakje bladerdeeg (diepvries)
  • Frikandellen (diepvries)
  • Curry saus
  • 1 ei
  • Scherp mes
  • Vork
Gerelateerde activiteiten