Fruit ijsblokjes maken
Het maken van fruit ijsblokjes is een leuke verkoelende kookactiviteit die perfect is om te doen in de zomer. Niets is lekkerder op een warme zomerdag dan een ijskoud fruit ijsblokje in je drankje.
Inhoudsopgave
IJsblokjes met fruit
Voordat je het fruit in kleine stukjes snijdt, is het raadzaam om het goed te wassen onder de kraan. Daarna kun je het droogdeppen met een stukje keukenrol.
Leg vervolgens de stukken fruit op de snijplank en snijd voorzichtig met het keukenmes een paar plakjes of blokjes. De stukken fruit moeten in de vakjes van de ijsblokjesbakje passen. Dit moet je dus in gedachten houden als je het fruit snijdt.
Zet het bakje in de vriezer en laat het daar een nacht staan. Haal het dan uit de vriezer en knijp de ijsblokjes eruit.
Geschikt fruit
Je kunt allerlei soorten fruit in de ijsblokjes doen. Bijvoorbeeld:
- Aardbeien
- Bramen
- Sinaasappel
- Citroen
- Grapefruit
- Frambozen
- Kersen
- Abrikozen
- Blauwe bessen
- Druiven
- Nectarines
- Perziken
- Pruimen
- Watermeloen
- Kiwi
Variaties
- Je kan in de ijsblokjes ook een klein beetje fruitsap doen. Dit komt dan vrij als de ijsblokjes smelten en geeft een extra dimensie aan je drankje.
Tips
- Als je perfecte doorzichtige ijsblokjes wil maken dan kun je het water eerst koken en af laten koelen.
Benodigdheden
- diverse stukken fruit, bijvoorbeeld een citroen
- ijsblokjesbakje
- water
- keukenpapier
- snijplank
- keukenmesje