Jamrolletjes maken


Jamrolletjes maken

Het maken van Jamrolletjes is een leuke manier om kinderen in aanraking te laten komen met het maken van eten. Het maken van Jamrolletjes is vrij eenvoudig en kost niet veel tijd. Hierdoor kan deze activiteit ook gedaan worden met jongere kinderen. De kinderen zullen het leuk vinden dat er tijdens het middag of avond eten ook iets op tafel staat wat zij hebben gemaakt.

De activiteit

Voordat men kan beginnen is het belangrijk dat het bladerdeeg ontdooit is. Het kan handig zijn om deze van te voren uit de vriezer te halen, zodat de kinderen direct kunnen beginnen met het maken van Jamrolletjes. Laat de kinderen als eerst de oven aan zetten, deze moet 250 graden worden.

Laat de kinderen de plakjes bladerdeeg naast elkaar leggen en geef ze vervolgens een pot met jam. Nu kunnen ze beginnen met het smeren van de jam op het bladerdeeg.

Zodra alle stukken bladerdeeg zijn gesmeerd kunnen deze opgerold worden. Rol eerst 1 plakje bladerdeeg op om hier vervolgens nog een plakje omheen te rollen, op deze manier krijg je plakjes van de juiste grote. Nu al het bladerdeeg is opgerold kan je beginnen met het snijden. Snij een rol in even grote stukken, zorg dat deze niet te groot zijn anders past je Jamrolletje dadelijk niet in je mond.

Pak nu de bakplaat erbij en leg hier bakpapier in, vervolgens kunnen alle Jamrolletjes plat op de bakplaat gelegd worden. Schuif de bakplaat in de oven en wacht tot de Jamrolletjes mooi licht bruin zijn.

Variaties

  1. In plaats van aardbeienjam kan men natuurlijk andere soorten jam gebruiken. Gebruik de jam die de kinderen het lekkerst vinden.

Tips

  • Pas op met het gebruik van de oven, het is leuk om de kinderen alles zelf te laten doen en er als ouder alleen uitleg over te geven. Zorg echter dat er ondersteuning is bij het erin en eruit doen van de ovenplaat.

Benodigdheden

  • Aardbeienjam
  • Bladerdeeg
  • Bakpapier
  • Mes
Gerelateerde activiteiten