Kaneelballen maken


Dit overheerlijke toetje zullen de kinderen niet snel vergeten. Het leuke van toetjes maken met kinderen is het enthousiasme wat ze uitstralen. De meeste kinderen zullen niets anders willen dan de hele dag toetjes eten. Hoe mooi is het als je eenmaal als kind zelf in staat bent om een heerlijk toetje te maken wat tijdens het avond eten gegeten mag worden.

Kaneel toetje

Als eerst mogen de kinderen de bakplaat uit de oven halen en deze apart leggen. De oven kan men aanzetten op 250 graden, zodat deze alvast kan voorverwarmen. Laat de kinderen vervolgens twee eieren breken, het eiwit moet apart bewaard en opgeklopt worden. Het is handig om dit voor het eerste ei voor te doen. Pak nu een aparte schaal waarin je 200 gram fijngemalen witte amandelen mengt met 2 theelepels kaneelpoeder. Nu kan je het eiwit toevoegen aan het kaneelmengsel, roer het mengsel totdat het stevig begint te worden.

Nu mag de bakplaat gepakt worden, in de bakplaat moet bakpapier worden gelegd zodat de Kaneelballen niet aanbakken. De kinderen dienen hun handen nat te maken zodat het kaneelmengsel niet aan de handen blijft plakken. Het leukste gedeelte is nu aan bod, de kinderen mogen met hun blote handen van het kaneelmengsel balletjes maken. Deze balletjes mogen dan op de bakplaat gelegd te worden. Zodra al het kaneel op is kan de bakplaat de oven in geschoven worden. Haal de Kaneelballen weer uit de oven zodra deze goudbruin zijn geworden.

Tips

  • Laat de kinderen een short dragen, het zou zo maar eens kunnen zijn dat ze tijdens het breken van de eieren of het draaien van de Kaneelballen vies worden.
  • Het kan zo zijn dat er geen bakpapier voor handen is voor de bakplaat. Vet de bakplaat dan goed in, dit voorkomt ook dat de Kaneelbollen vastbakken.

Benodigdheden

  • Basterdsuiker
  • Kaneelpoeder
  • Eieren
  • Fijngemalen witte amandelen
Gerelateerde activiteiten