Knakworstjes in bladerdeeg


Het maken van knakworstjes in bladerdeeg is een lekkere traktatie. (Bijna) Iedereen vindt dit bladerdeeg hapje heerlijk. En het mooiste van dit recept is dat je de knakworstjes in bladerdeeg binnen een kwartiertje kan maken!

Tekst gaat verder onder de afbeelding knakworstjes in bladerdeeg
Het maken van knakworstjes in bladerdeeg is erg populaire activiteit op kinderfeestjes of als traktatie.

Knakworst bladerdeeg recept

Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat deze alvast ontdooien. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C graden.

De volgende stap is om alle plakjes bladerdeeg doormidden te snijden. In deze strookjes gaan we de knakworstjes rollen.

Leg een knakworstje op een plakje bladerdeeg en rol deze om het knakworstje op. Plaats het knakworst rolletje op de bakplaat en smeer deze in met een losgeklopt ei. Zo krijg het bladerdeeg een mooi bruin korstje.

Zet de bakplaat in de oven en bak de bladerdeeghapjes op 200°C in 15 tot 20 minuten gaar. Als het bladerdeeg goudbruin is zijn ze klaar.

Variaties

  1. In plaats van een knakworstje kan je ook een reepje kaas gebruiken. Zo maak je heerlijke kaashapjes.
  2. Door op de knakworstjes een beetje kruiden te strooien, bijvoorbeeld barbeque kruiden, krijgt deze een specifieke smaak.
  3. Je kan natuurlijk ook vegetarische knaks in blik gebruiken als worstjes.

Tips

  • Hou de bladerdeeghapjes als je ze in de oven gezet hebt in de gaten. Soms schommelt de temperatuur in een oven een beetje en kunnen je broodjes sneller klaar zijn. Het zou zonde zijn als ze verbranden!
  • Wees voorzichtig met de oven als je deze activiteit met kinderen doet.

Ingrediënten

  • Bladerdeeg (1 pakje)
  • Knakworstjes (1 blik)
  • 1 ei

Benodigdheden

  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Kwastje om de broodjes met ei in te smeren
Gerelateerde activiteiten