Milkshake maken


Zelf een vruchten milkshake maken is een leuke activiteit. Met verse vruchten maak je de beste milkshake. Deze zelfgemaakte milkshake is ook nog eens gezond.

Tekst gaat verder onder de afbeelding Milkshake maken
Door alle ingrediƫnten samen in de blender te doen maak je makkelijk en snel de heerlijkste milkshake.

Zelf milkshake maken

Voordat begint met het maken van een milkshake is het belangrijk dat je alle benodigdheden gekocht hebt bij de supermarkt. Zorg dat het fruit schoon is voordat je het in kleine stukjes gaat snijden. Eenmaal klaar met het snijden kan je alle stukjes fruit in de blender doen. Voordat je de blender aan zet is het belangrijk dat er nog een paar dingen worden toegevoegd. Voeg suiker en vanille-ijs toe om de milkshake lekker zoetig te maken, dit kan naar eigen inzicht. Let wel des te meer suiker des te ongezonder de milkshake word. Om de milkshake extra smaak te geven kun je een halve citroen uitknijpen boven de blender. Zitten alle ingrediƫnten in de blender? Dan kan de melk toegevoegd worden, je milkshake is nu bijna klaar. Zet de blender aan. Je zal zien dat het fruit langzaam kleiner word, zet de blender stop zodra het fruit drinkbaar is geworden. Schenk de inhoud van de blender nu over in een groot glas. De zelfgemaakte milkshake kan je nu opdrinken.

Zelf een milkshake maken duurt ongeveer 20 minuten.

Variaties

 1. Je kunt de milkshake naar je eigen smaak samen stellen door een combinatie te maken van de vruchten die jij het lekkerst vindt.
 2. Gebruik in plaats van melk yoghurt of vla, het kan zo maar eens zijn dat dit verschil in smaak maakt.
 3. Is het warm buiten? Maak een frozen milkshake door veel ijsblokjes toe te voegen. Laat de blender niet te lang draaien bij het maken van een frozen milkshake, anders gaat al het ijs verloren.

Tips

 • Gebruik zoete vruchten dit maakt de milkshake lekkerder.
 • Zet de milkshake 10 minuten in de vriezer zodat deze ijs en ijskoud word

Benodigdheden

 • Blender
 • 2 bananen of andere vruchten
 • 5 eetlepels suiker
 • Melk
 • Citroen
 • Vanille-ijs

Je kan verschillende milkshakes maken, in het filmpje hieronder worden 3 verschillende milkshakes gemaakt.

Gerelateerde activiteiten