Pannenkoeken bakken


Ieder kind houdt van pannenkoeken. Maar hoe kan je het beste pannenkoeken bakken? In deze activiteit ga je met pannenkoeken bakken en leggen wij stap voor stap uit hoe je dit het beste kan doen. Wat voor pannenkoek vind jij het lekkerste?

Tekst gaat verder onder de afbeelding pannenkoeken bakken

Recept voor pannenkoeken

Doe in een kom de eieren, bloem, melk en een snufje zout. Meng alles goed met een garde of mixer. Wanneer alle klontjes zijn opgelost, kan je de pannenkoeken bakken.

Verhit een beetje boter of margarine in een koekenpan. Als de pan goed heet is, kan met behulp van een soeplepel een beetje beslag in het midden van de pan worden gegoten. Beweeg de pan een beetje, zodat het beslag over het hele oppervlak van de pan is verspreid.

Bak de pannenkoek ongeveer 2-3 minuten tot de bovenkant mooi droog is. Draai de pannenkoek om en bak nog 1-2 minuten op de andere zijde.

Leg de pannenkoek op een bord en dek het bord af met een groot deksel of een ander bord. Zo blijven de pannenkoeken warm. Bak de rest van de pannenkoeken op dezelfde manier.

Tip: Doe elke keer een beetje nieuwe boter in de pan voordat je een nieuwe pannenkoek gaat bakken.

Dit pannenkoeken recept is voor circa 10 grote pannenkoeken

Lekker pannenkoeken beleg

Pannenkoeken worden nog lekkerder door ze te beleggen. Je kan het belegd al in de pan mee bakken of op de pannenkoek doen vlak voordat je ze gaat opeten.

  • kaas
  • spek en kaas
  • stroop
  • kaas en stroop
  • chocoladepasta
  • jam
  • (poeder)suiker en kaneel
  • plakjes banaan en chocoladepasta
  • gebakken appel en kaneel
  • aardbeien en ijs

Tips

  • De randen van de pan mogen niet te hoog zijn, anders zal het moeilijk zijn de pannenkoek om te draaien.
  • Gebruik een pan met een dikke bodem. Een dikke bodem verdeelt de warmte beter en de pannenkoeken zullen daardoor minder snel aanbranden.

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 250 gr bloem
  • 500 ml melk
  • snufje zout
  • boter of margarine om in te bakken
Gerelateerde activiteiten