1 tegen 1 voetbal


Bij 1 tegen 1 voetbal moeten steeds twee spelers het tegen elkaar opnemen. Als een van de spelers scoort, neemt de volgende speler zijn plaats op het veld in. Het spel wordt gespeeld binnen een vooraf afgesproken tijd of totdat iedereen op het veld heeft gespeeld.

Tekst gaat verder onder de afbeelding 1 tegen 1 voetbal

Een tegen een voetbal

Om dit voetbalspel te kunnen spelen is het belangrijk dat er een speelveld is waarop twee doeltjes op ongeveer 15 meter van elkaar staan. Dit kunnen echte doeltjes zijn, of doeltjes gemaakt met bijvoorbeeld pylonnen.

Verdeel nu de groep in twee groepen. Uit elke groep mag er een speler in het veld gaan staan. De overige spelers nemen plaats aan de zijlijn. Deze twee spelers op het veld nemen het nu tegen elkaar op en moeten proberen in elkaars doel te scoren. Als dit lukt mag de speler die scoort aan de zijkant van het veld bij de andere spelers gaan zitten en komt de eerst volgende speler uit de rij in zijn plek op het veld.

Zo gaat het spel door tot dat er een bepaalde tijd verstreken is of alle spelers in actie zijn gekomen op het veld. Het team met de meeste goals wint het spel.

Variaties

  1. Het spel kan natuurlijk ook als 2 tegen 2 voetbal (of een ander aantal) gespeeld worden.

Tips

  • Bespreek voordat het spel begint duidelijk de spelregels met alle deelnemers. Zo voorkom je onenigheid op het veld over gebeurtenissen.

Benodigdheden

  • Voetbal
  • Speelveld / grasveld
  • Twee doeltjes (of iets waarmee je een doel kan maken)
Gerelateerde activiteiten