Ballon Hooghouden


Alle ballonnen in de lucht

Tijdens ballon hooghouden moeten de ballonnen zo lang mogelijk in de lucht gehouden worden. Hooghouden met ballonnen is een leuke activiteit. Een spel waarbij samengewerkt moet worden, creatief nagedacht en waar iedereen heel actief is.

Tekst gaat verder onder de afbeelding Ballon Hooghouden
Wie kan het langste de ballon in de lucht houden?

Het spel

Om alle ballonnen in de lucht te kunnen spelen is het belangrijk dat er genoeg ballonnen zijn. Deze kunnen gekocht worden bij elke speelgoed winkel en zelfs bij sommige supermarkten.

Vertel aan de groep kinderen dat jullie vandaag ‘Alle ballonnen in de lucht’ gaan spelen. Een spel waarbij alle ballonnen in de lucht gehouden moeten worden door de deelnemers.

Blaas alle ballonnen op (minimaal 2 per persoon) en gooi ze in de groep. De kinderen moeten nu zorgen dat alle ballonnen in de lucht blijven. Geen ballon mag de grond raken!

Je kunt met het afzetlint een ‘speelveld’ afzetten. De kinderen moeten dan binnen dit veld blijven. Dit maakt het spel spannender en vooral moeilijker. De deelnemers hebben nu een kleiner veld waar iedereen op moet staan.

Deze activiteit is goed voor de motorische ontwikkeling.

Ballonnen hooghouden is een spel wat kort kan duren maar ook lang. Het hangt af van hoe leuk de deelnemers dit spel vinden. Het spel duurt ongeveer 20 minuten.

Variaties

  1. Een leuke variatie op Alle ballonnen in de lucht is de Stopdans. Een leuk spel waarbij iedereen mag dansen en moet ‘freezen’ als de muziek stopt.
  2. Wanneer jullie toch al in een kring staan kunnen jullie ook Stoelendans spelen, een echte klassieker.

Tips

  • Wanneer de ballonnen in de lucht gehouden moeten worden worden de kinderen al snel druk. Let erop dat niemand zicht bezeerd of andere kinderen (per ongeluk) pijn doet.
  • Maak het speel veld steeds kleiner. Er moet nu een groot aantal ballonnen in de lucht gehouden worden op een klein stukje. Dit maakt het spel extra moeilijk!

Benodigdheden

  • Groot aantal ballonnen (minimaal 2 per deelnemer)
  • Afzetlint of touw om het spel terrein moeilijker te maken
Gerelateerde activiteiten