Blind volleybal


Blind volleybal is een leuk balspel voor verschillende leeftijdsgroepen. In het spel spelen de deelnemers volleybal zonder dat ze de andere kant van het veld, en de spelers die daar staan, kunnen zien. Iedereen zal dus goed op moeten letten waar de bal het net overkomt en snel moeten reageren.

Tekst gaat verder onder de afbeelding blind volleybal

Volleybal spel

Span een zeil of laken over een bestaand volleybalnet of span een touw waar je het zeil aan op kunt hangen. Hang het zeil zo op dat de teams elkaar echt niet kunnen zien. Het volleybalveld kan je uitzetten met een touw, afzetlint of tape. Het maakt niet echt uit hoe groot het veld precies is, maar als richtlijn kan je minimaal 3x5 meter aan beide kanten aanhouden.

Als het veld klaar is kan het spel gespeeld worden. Verdeel de groep in twee teams. In het midden van het veld hangt een zeil over het net, zodat de twee teams elkaar niet kunnen zien. Er wordt nu gewoon volleybal gespeeld. Als de bal de grond aan jouw kant raakt of je slaat de bal uit, dan heb je een punt verloren. Het team dat een punt scoort, krijgt de service. De bal mag maximaal 3 keer overgespeeld worden.

Variaties

  1. Een leuke variatie is om per team een 'look-out' aan de zijkant van het veld te zetten. Zo kan deze zijn team coachen en roepen waar de bal ongeveer terecht gaat komen.
  2. In plaats van een volleybal kan je ook waterballonnen gebruiken, als een deelnemer de waterballon niet goed vangt of op hem krijgt wordt deze nat. Dit is met name een leuke variatie voor warme (zomer) dagen.

Tips

  • Als de spelers erg jong zijn kan je het toestaan dat de volleybal met de handen gevangen wordt.
  • Gebruik eventueel eens strandbal om het spel wat makkelijker te maken.

Benodigdheden

  • Volley bal
  • Lakens, doek of een zeil
  • Tape of touw om het veld mee uit te zetten
Gerelateerde activiteiten