Cornhole


Cornhole, ook bekend als bean bag game, is een spel waarbij de spelers om de beurt kleine pittenzakjes gooien naar een bord met een gat erin. Als je van groepsspelletjes en buitenspelletjes houdt, zul je veel plezier beleven aan het spelen van Cornhole. Cornhole is een geweldig groepsspel om overal te spelen. Het is gemakkelijk te leren, maar vereist wel een beetje strategie om het onder de knie te krijgen. Deze activiteit zal je alles leren over dit leuke spel en je een aantal tips geven over hoe je kan gaan spelen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding conrhole spel

Bean bag game

Cornhole is een leuk spel dat zowel binnen als buiten gespeeld kan worden. Het spel kan gespeeld worden met twee Cornhole borden die 8 meter uit elkaar geplaatst worden. Het is de bedoeling om de Cornhole zakjes op het bord of in het gat te gooien en zo punten te verdienen. Als een speler een zakje in het gat gooit, krijgt hij 3 punten, als een zakje op het bord wordt gegooid, krijgt hij 1 punt. Het spel gaat door totdat een team of een speler de score van 21 heeft bereikt of zelfs heeft overschreden.

De voorkant van het Cornhole bord is de werplijn. Er wordt gespeeld tot het aantal van 21 of meer punten is gehaald met een verschil van minimaal 2 punten. Het spel kan 1 tegen 1 of 2 tegen 2 gespeeld worden.

cornhole bord
Het cornhole bord met daarin een gat waar het zakje in geworpen moet worden.

Variaties

  1. Als er maar 1 cornhole bord aanwezig is kan het spel ook prima gespeeld worden. Je mag dan om de beurt gooien. De speler die als eerste 21 punten heeft wint het spel.

Tips

  • Cornhole is ook leuk om met een groep te spelen. Je kan dan bijvoorbeeld allemaal 1 zakje werpen.

Benodigdheden

  • cornhole set (bestaande uit 2 cornhole borden, en 8 werpzakjes)
  • speelveld (bij voorkeur buiten)
Gerelateerde activiteiten