Drie is teveel


Drie is teveel is een tik- en renspel waarbij de tikker de loper moet zien af te tikken. De loper kan zich aansluiten bij een tweetal waarvan vervolgens iemand van dit tweetal de nieuwe loper wordt.

Speluitleg

De spelers gaan in een kring staan, ze vormen tweetallen, de ene speler achter de andere. Een deelnemer is de tikker en een andere is de loper. Het doel van de tikker is om de loper te tikken, wanneer dit gebeurt worden de rollen omgedraaid en is de huidige loper de tikker.

Als de loper moe is, kan hij of zij voor of achter een tweetal gaan staan. Wie zich dan aan de andere kant van het gevormde drietal bevindt, is een loper geworden, want "drie is te veel".

De tikker kan alleen een "pauze" nemen als hij iemand afgetikt heeft, omdat hij dan een loper is en naast een tweetal kan staan.

Het spel blijft zo doorgaan totdat de spelleider bepaald dat het afgelopen is.

Variaties

  1. Het spel kan gevarieerd worden door de kinderen bijvoorbeeld in tweetallen op de grond te laten zitten, waardoor het lastiger wordt om plotseling op te staan.

Tips

  • In dit spel kunnen kinderen soms een beetje opgejaagd worden waardoor er ongelukken kunnen ontstaan. Spreek daarom duidelijke spelregels af zodat iedereen weet wat wel en niet mag.

Benodigdheden

  • Een speelveld voor het spel
Gerelateerde activiteiten