Dweilhockey


Dweilhockey, hockey met een dweil.

Dweilhockey is een activiteit voor als het slecht weer is. Met dweilhockey strijden twee teams om de dweil in het goal van de tegenpartij te krijgen.
Doordat tijdens dit spel de dweil van de ene hoek van de ruimte naar de andere hoek gaat zal de vloer langzaam schoner worden!

Tekst gaat verder onder de afbeelding dweilhockey

Het spel

Dweilhockey wordt gespeeld door twee teams die met een dweil, bezem of stok een dweil of vaatdoek naar de andere kant van het veld (de vloer) moeten krijgen. Er is dan een punt verdient.
Steeds neemt één persoon uit het ene team het op tegen één persoon uit het andere team. Wanneer één van deze twee personen een punt heeft gemaakt worden deze twee spelers vervangen voor twee nieuwe spelers. Van elk team een speler. Per spel zijn er dus maar twee mensen in het veld.

Zorg dat er in elk team evenveel mensen zitten. Deze kunnen achter het doeltje aan beide kanten van het veld in een rij wachten totdat ze aan de beurt zijn.

Wanneer iedereen een potje dweilhockey gespeeld heeft is het aan de spelleider om aan de hand van het aantal punten te bepalen welk team heeft gewonnen.

Dweilhockey duurt ongeveer 30 minuten. Maar kan uiteraard korter of juist langer gemaakt worden.

Variaties op Dweilhockey

  1. Hoe groter de ‘dweil’ is hoe makkelijker je de dweil af kan pakken. Met een grote dweil zal er dus meer afwisseling zijn tussen het ‘dweil-bezit’.
  2. In de ruimte kunnen extra hindernissen worden neergezet waar de kinderen omheen moeten. Bijvoorbeeld een pylon.

Tips

  • Wanneer de vloer nat of vochtig is kan het erg glad worden!
  • Maak de ‘doeltjes’ kleiner zodat het moeilijker is om er iets tegen aan te duwen.

Benodigdheden

  • Een dweil
  • Bezem/dweil/stok
  • Twee doeltjes (bijvoorbeeld twee planken)
  • Een fluitje (de spelleider kan fluiten wanneer een team een punt heeft gemaakt)
Gerelateerde activiteiten