Frisbee spel


Hebben jullie wel eens met een frisbee gegooid? Bij een goede worp zweeft deze platte schijf een heel eind door de lucht. Het vereist misschien wel wat oefening. Als je wilt leren hoe je een frisbee moet gooien kun je een video op Youtube opzoeken. Maar misschien kan iemand uit de groep het al en kan deze persoon het laten zien?

Tekst gaat verder onder de afbeelding frisbee spel

Spel met frisbee

De beste plek om met een frisbee te spelen is op een grasveld, (school) plein of aan het strand. Frisbeeën kun je alleen doen, maar natuurlijk is het veel leuker als je met een groepje van 2, 3 of meer personen speelt. Er kan dan gekozen worden om samen te spelen of tegen elkaar als competitie.

1 speler

Als je het spel alleen speelt kan je je focussen op het oefenen van het frisbee gooien. Hoe gooi je goed? Hoe ver komt de frisbee? En is het mogelijk om precies te mikken op iets? Oefening baart kunst!

2 spelers

Als je frisbee speelt met 2 spelers kan je gaan overgooien. Probeer de frisbee precies goed te gooien zodat de andere speler deze makkelijk kan vangen. Hoe beter je gooit hoe minder moeite deze persoon hoeft te doen om de frisbee te vangen. Kunnen jullie de frisbee met 1 of 2 handen vangen?

3 spelers of meer

Een van de spelers staat in het midden, de andere spelers gooien over totdat de speler in het midden de frisbee te pakken heeft. Dan wissel je. Eigenlijk een soort van lummelen met een frisbee. Lukt het een speler te gemakkelijk om de frisbee te pakken? Spreek dan af dat diegene in het midden maar één hand mag gebruiken, op één been moet staan of binnen een bepaald gebied moet blijven.

4 spelers of meer

Jullie kunnen nu een echte frisbee wedstrijd gaan spelen. Vorm twee teams en beslis wat het speelveld is. Jullie kunnen nu een echte frisbee wedstrijd gaan spelen. Met een echte frisbee: Vorm twee teams en beslis wat het speelveld is. Per team gooi je over en weer, waardoor je steeds dichter bij de achterlijn van de tegenstander komt. Als een speler van een team de frisbee achter de achterlijn van de tegenstander vangt, krijgt het team 1 punt.

Spelregels

  • Je mag niet lopen terwijl je de frisbee vasthoudt! Dit betekent dus dat je elke keer moet overgeven.
  • De teams mogen proberen de frisbee van elkaar af te pakken. Maar als iemand de frisbee vasthoudt is dit niet toegestaan.

Benodigdheden

  • Frisbee
  • Speelveld waar je vrij kan gooien met de frisbee
Gerelateerde activiteiten