Heksenspel


Het heksenspel is een tikspel waarbij de heks de andere spelers probeert af te tikken. De kinderen kunnen de heks te slim af zijn door hun vriendjes uit de pan te bevrijden.

Speluitleg

Plaats in het midden van het speelveld een touw in de vorm van een grote koekenpan. Leg een stok of een boomstam neer als steel van de pan.

Iemand is de heks en loopt rond de pan in het speelveld. Als de heks iemand aftikt, moet die persoon in de koekenpan gaan staan. De pan wordt steeds voller als er spelers worden afgetikt.

Maar als er iemand, die nog niet af is, over de steel van de koekenpan heen springt, is iedereen die in de pan zit weer vrij.

De kinderen moeten op hun hoede zijn om niet getikt te worden door de heks en proberen ondertussen hun vrienden uit de kookpan van de heks te bevrijden.

Variaties

  1. Om het spel moeilijker te maken kan je er voor kiezen om twee heksten in het spel te laten. Zo kan één hekst altijd de steel van de pan bewaken.

Tips

  • Om het spel niet te makkelijk voor de heks te maken moet het speelveld niet te klein zijn. Maak ook de pan niet te klein zodat de hekst met moeite de pan kan beschermen.

Benodigdheden

  • Touw
  • Tak of boomstam
  • Speelveld
Gerelateerde activiteiten