Ik ga op reis en neem mee


Ik ga op reis en ik neem mee is een geheugenspelletje dat altijd leuk is om te spelen. Het is een simpel spel voor als je in een kring zit en kan makkelijk tussendoor gespeeld worden.

Tekst gaat verder onder de afbeelding Ik ga op reis en neem mee
In het spel Ik ga op reis en neem mee moeten kinderen steeds een voorwerp toevoegen aan het vakantielijstje.

Geheugenspel

Alle kinderen zitten in een kring. Een van de spelers begint het spel door te zeggen: "Ik ga op reis en ik neem .... mee", en vervolgens noemt hij een voorwerp dat hij mee op reis zou nemen, bijvoorbeeld een zonnebril. De speler links van hem neemt het over en wil bijvoorbeeld een knuffel meenemen. Hij zegt dan: "Ik ga op reis en ik neem mee: een zonnebril en een knuffel". De speler links van hem gaat verder en wil bijvoorbeeld een koffer nemen. Hij zegt: "Ik ga op reis en ik neem mee: een zonnebril, een knuffel en een koffer".

Als iedereen in de kring is geweest, kun je verder met de eerste speler. Het spel zal steeds moeilijker worden omdat de kinderen een steeds groter aantal voorwerpen moeten onthouden.

Iedereen die een fout maakt is af. Je kunt dan het spel stoppen, opnieuw beginnen of doorgaan zonder de speler die een fout heeft gemaakt. Het spel gaat door totdat er nog maar één speler over is, dit is de winnaar.

Variaties

  1. Een leuke variatie is het 'Ik ga op reis naar namen spel'. Hierbij moeten de spelers landen, steden of plaatsnamen onthouden in plaats van voorwerpen.
  2. Om het spel moeilijker te maken kan je afspreken dat een nieuw te kiezen voorwerpen moet beginnen met het laatst gekozen voorwerpen.

Tips

  • Vertel dat als de kinderen een ezelsbruggetje maken voor de voorwerpen ze deze beter kunnen onthouden. Bijvoorbeeld: Zonnebril -> vakantie -> zon
  • Het spel kan gespeeld worden aan een specifiek thema. Bijvoorbeeld land of cultuur.

Benodigdheden

  • Kring met stoelen
  • Klaslokaal
Gerelateerde activiteiten