Ik hou van Holland


Ik hou van Holland is een televisieprogramma op RTL 4. In het programma nemen 2 teams onder leiding van een aanvoerder het tegen elkaar op. Door middel van verschillende opdrachten en vragen strijden ze om de overwinning.

Tekst gaat verder onder de afbeelding Ik hou van Holland spel
Een typisch Nederlands beeld.

Het spel

Ik hou van Holland heeft in de verschillende seizoenen veel ronden en soorten spelletjes gehad. De leukste spellen waren:

Geen ‘’ja’’ geen ‘’nee’’ geen ‘’euh’’

De spelers moeten om de beurt vragen beantwoorden die de quizmaster hen stelt. De vragen duren maximaal 1 minuut. Als een speler JA of NEE of EUH zegt, dan is hij af. Maak je de minuut af, dan krijgt die speler 2 punten voor het team.

Raad het lied

(Nederlandse) liedjes raden, wie het eerst op de knop drukt en de juiste naam van de zanger van het liedje weet, krijgt 2 punten. Bij fout raden mag de andere tafel een gokje wagen.

Hoger of lager

Hoger of lager vragen over allerlei zaken die met Holland te maken kunnen hebben. De spelers moeten een schatting maken en het andere team moet zeggen of het hoger of lager is.

Woorden spellen

Om de beurt moeten de deelnemers binnen 90 seconden het door de spelleider genoemde woord spellen. Als het correct wordt gespeld, krijgt de speler 2 punten voor het team.

Tips

  • Niet iedereen kent het spelprogramma Ik hou van Holland. Door van te voren met alle deelnemers een aflevering te kijken snapt iedereen precies wat de bedoeling is.

Benodigdheden

  • Ruimte om het spel te spelen
  • Eventueel extra benodigdheden voor een specifiek spel of ronde zoals bijvoorbeeld: quizvragen, muziek etc.
Gerelateerde activiteiten