Inhaalrace


Inhaalrace is een spannend bal- en kringspel waarbij twee teams met aan bal elkaar proberen in te halen. Ze moeten hiervoor de bal steeds naar de volgende speler gooien zonder dat deze valt. Het is een zenuwslopend spel.

Speluitleg

Verdeel de groep in twee evengrote teams. De spelers uit beide teams gaan om en om in een kring staan. Beide groepen krijgen een bal die ze steeds moeten gooien naar de volgende speler uit hun groep. Ze slaan hierbij dus steeds een speler uit de andere groep over.

De bal begint bij twee tegenover elkaar staande spelers. Er zit dus tussen beide ballen een halve kring. Het team dat als eerste met de bal de andere bal heeft ingehaald wint de inhaalrace.

Variaties

  1. Om het spel moeilijker te maken kunnen er extra regels geïntroduceerd worden. Bijvoorbeeld: de bal moet een x aantal rondjes door de kring maken of als de bal valt moet het team opnieuw beginnen met tellen.

Tips

  • Wees niet te streng voor de spelers. Met name jongere kinderen kunnen het lastig vinden om met de bal over te gooien. Hoewel het dus een hele goede oefening is dient hier wel rekening mee gehouden te worden.

Benodigdheden

  • 2 (kleine) ballen
  • Speelruimte
Gerelateerde activiteiten