Krokodillenbal


Krokodillenbal is een spannend balspel waarbij de deelnemers proberen de spelers die de 'krokodil' vormen af te gooien.

Het spel

Een deel (een derde) van de spelers vormt samen een krokodil door elkaar bij de heupen vast te pakken in een lijn. De andere spelers gaan in een wijde cirkel eromheen staan en vormen zo de jagers.

De jagers proberen de krokodil op zijn achterlijf (staart) te gooien, met andere woorden: op de achterste speler. De krokodil probeert dit te voorkomen door voortdurend om zich heen te draaien. Wanneer het achterlichaam geraakt wordt, schuift deze steeds een plekje door naar de kop van de krokodil.

De jagers mogen niet de cirkel naar binnen, maar moeten de bal naar elkaar overgooien om de krokodil goed te kunnen raken.

Als iedereen eenmaal in de staart van de krokodil is geweest of er geen staart meer is, dan wisselen de rollen of is het spel afgelopen.

Variaties

  1. Als het moeilijk is om de staart te raken, kun je met meer ballen spelen.
  2. Als de staart geraakt wordt, schuiven alle spelers in de krokodil een plaatsje op. De kop wordt dan de laatste van de staart. Als alle spelers een keer geraakt zijn, wordt er een nieuwe krokodil gekozen.

Tips

  • Als de staart van de krokodil de bal probeert te ontwijken zullen er vreemde sprongen gemaakt worden. Zorg ervoor dat niemand gewond raakt en iedereen het spel voorzichtig speelt.

Benodigdheden

  • 1 lintje
  • 1 of 2 foamballen
  • Eventueel mattenkarren, kasten enz. om de situatie af te schermen
  • Gymzaal
Gerelateerde activiteiten