Kruiwagenrace


Kruiwagenrace is een klassiek spel waarbij de kinderen samenwerken en hun sociale vaardigheden oefenen terwijl ze samen naar de finish kruipen en waggelen. De kinderen zullen veel plezier hebben en veel lachen als ze hun balans, coördinatie, kracht en teamwork vaardigheden op de proef stellen!

Tekst gaat verder onder de afbeelding kruiwagenrace

Kruiwagenrace spelregels

Zoek een vlak, het liefste een met gras begroeid terrein/veld, waar de kinderen kunnen kruiwagenrace kunnen spelen. Bepaal waar de start en de finish zullen zijn en communiceer dit duidelijk met de deelnemers.

Verdeel de deelnemers in tweetallen. In elk paar is één kind de 'kruiwagen' en staat op zijn of haar handen op het gras, en het andere kind is de bestuurder en staat bij de voeten van zijn of haar teamgenoot.

Voordat de race van start gaat, pakt de bestuurder de enkels van de kruiwagen op, en de kruiwagen tilt zichzelf op zijn armen. Dan... klaar, voor de start. Ga!

De spelers gaan nu zo snel mogelijk naar de finish toe, met de kruiwagen op de handen en de chauffeur met de benen in de hand. Lukt het ze om het einde te halen zonder in te storten van het lachen?!

Variaties

  • Kruiwagenrace kan moeilijker gemaakt worden door de kruiwagen op zijn rug iets te laten vervoeren. Bijvoorbeeld een beker met water.
  • Maak een parcours wat de deelnemers moeten afleggen. Je kan bijvoorbeeld (kleine) objecten neerzetten waar de paren omheen of overheen moeten klauteren.

Tips

  • Laat de kruiwagen de snelheid bepalen en niet de bestuurder!
  • Zorg dat er geen scherpe voorwerpen op het terrein of veld liggen, dit kan pijn doen aan de deelnemers die de kruiwagen zijn en op hun handen lopen.

Benodigdheden

  • een veld of ruimte waar het spel gespeeld kan worden
Gerelateerde activiteiten