Kussengevecht


Een kussengevecht is een leuk spel waarbij de deelnemers elkaar slaan met kussens. Dit spelletje wordt meestal door kinderen gespeeld, maar ook volwassenen kunnen meedoen. Het doel van het spel is je tegenstanders te raken met je kussen terwijl je zelf niet geraakt wordt. Het spel is een goede manier om energie kwijt te raken, samen plezier te hebben en plezier te maken.

Tekst gaat verder onder de afbeelding kussengevecht

Stoeien met kussens

Om Kussengevecht te spelen heb je alleen wat kussens nodig en een groep mensen die zin hebben in een potje spelen. Het doel van het spel is eenvoudig: sla je tegenstanders met je kussen terwijl je zelf niet geraakt wordt.

Als iedereen een kussen heeft, kies dan een open ruimte waar je vrij kunt bewegen zonder ergens tegenaan te botsen. Wijs vervolgens een gebied aan als het 'strijdtoneel' en laat iedereen aan de andere twee kanten van het gebied staan. Als iedereen klaar is, roep je "Kussengevecht!" en kan de pret beginnen!

Variaties

Een kussengevecht kun je op verschillende manieren spelen en interessant houden. Hier zijn enkele variaties die je kunt proberen:

  1. Geblinddoekt kussengevecht: In deze versie zijn de spelers geblinddoekt en moeten ze vertrouwen op hun andere zintuigen om niet geraakt te worden.
  2. Verover het speciale kussen: Vergelijkbaar met Vlaggenroof proberen twee teams het speciale kussen van het andere team te veroveren terwijl ze hun eigen kussen verdedigen.

Tips

Om ervoor te zorgen dat het voor iedereen veilig en leuk is, zijn hier enkele tips voor het kussengevecht:

  • Spreek enkele spelregels af voordat het spel begint om ervoor te zorgen dat iedereen het spel snapt.
  • Zorg voor voldoende bewegingsruimte is en voorkom dat iemand per ongeluk te hard geraakt wordt.
  • Gebruik zachte kussens die geen verwondingen of ongelukken veroorzaken.

Benodigdheden

  • Kussens: Het beste voor een kussengevecht zijn zachte, lichte kussens.
  • Zorg dat je genoeg ruimte hebt om vrij te bewegen.
Gerelateerde activiteiten