Levend bingo


Levend bingo is de actieve variant van normale bingo. De bingokaarten zijn enorm uitvergroot en bij elk nummer hoort een voorwerp dat verzameld moet worden. Is het voorwerp gevonden? Dan moet het op het bijbehorende nummer op de bingokaart gelegd worden.

Tekst gaat verder onder de afbeelding levend bingo
Bij elk bingo nummer hoort een voorwerp dat verzameld moet worden.

Voorwerpen bingo

Verdeel de groep in kleine groepjes van ongeveer 4 tot 5 personen. Elke groep krijgt een enorme bingokaart waarop 20 getallen staan tussen 0 en 60.

De spelleider gaat nu een getal noemen en daarbij een voorwerp. Als het getal op de kaart van een groepje staat moeten deze zo snel mogelijk het voorwerp gaan zoeken.

Een voorbeeld: Het getal is 10 en het bij dit getal horende voorwerp een vork. Een speler uit het groepje moet nu opzoek gaan naar een vork. Als deze gevonden is dan moet de vork op het nummer gelegd worden.

Het spel gaat echter ondertussen gewoon door dus de andere spelers moeten goed opletten wat de volgende getallen en voorwerpen zijn. Zo is uiteindelijk iedereen in de groep op pad om een specifiek voorwerp te zoeken.

De groep die als eerste alle nummers op de bingokaart vol heeft, en dus bingo heeft, heeft gewonnen. Een valse bingo is een liedje zingen voor de groep of je hoofd onder de koude kraan houden.

Levend bingo lijst

Om je wat suggesties te geven voor voorwerpen hebben wij een levend bingo lijst voor je gemaakt. Het leukste is natuurlijk om de lijst specifiek te maken voor jouw groep. Ga na of alle voorwerpen wel te vinden zijn voordat je ze op je eigen lijst zet. Als je de lijst hebt gemaakt kan je bij elk voorwerp een nummer zetten die overeenkomt met het voorwerp. Als dat nummer dan genoemd wordt moet het overeenkomende voorwerp verzameld worden.

theezakjeboekbalpen
balsuikerklontjebanaan
2 grassprietjeswc-rolschoen
zaklamppepermolenveter
boterhamknijpentouwtje
blikjestoeldeurmat
emmertheedoekfles
hagelslagtandpastaklok
3 kleuren stiftenjaseen ei
boombladsteengitaar
knuffelslippenkomkommer
5 A4'tjesdienbladdweil
Donald Duck stripmutstennisbal
diepvries pizza10 rozijnen1 liter water
kussenenvelopsleutelbos
schuursponsjepionwashand
2 laarzenzonnebrandelastiekje
CDkrantstuk kaas
brilkoekenpanafstandbediening
stekkerschilderijportomonee
fototoestelspeelgoed auto5 ijsblokjes
krukjeskateboardlamp
taslandkaartreisgids
cactusluciferboter

Variaties

  1. Levend bingo kan ook gespeeld worden met leuke opdrachten. In plaats van voorwerpen zijn aan alle getallen korte doe opdrachten gekoppeld.
  2. De lijst met voorwerpen kan specifiek aan een thema gekoppeld worden. Zo kan je bijvoorbeeld een sinterklaas levend bingo houden of een griezel Halloween levend bingo.

Tips

  • Maak de lijst met te verzamelen voorwerpen niet te moeilijk. De deelnemers moeten de voorwerpen wel kunnen verzamelen en niet te lang weg zijn.
  • Om het spel korter te laten duren kan je minder cijfers gebruiken. Ook moeten de bingokaarten dan kleiner gemaakt worden met een minder groot aantal vakjes.

Benodigdheden

  • grote bingokaarten (vergroot ze met een kopieerapparaat of printer)
  • bingo molen met balletjes
Gerelateerde activiteiten