Limbodansen


Limbodansen is een gezellig groepsspel waarbij de deelnemers onder een limbo heen moeten lopen. Elke ronde zakt de limbo iets naar beneden waardoor het er onder doorlopen steeds moeilijk wordt. De speler die dit als langste weet vol te houden wint het spel.

Tekst gaat verder onder de afbeelding limbodansen

Limbo dansen

Limbodansen wordt zowel binnen als buiten gespeeld.

Twee personen houden de limbo vast, dat kan een stok, touw of lint zijn, waarbij aan beide kanten iemand staat.

Als het spel begint hangt de stok nog vrij hoog, bijvoorbeeld op borst- of buikhoogte. De dansers gaan in de rij staan voor de limbo.

Als de muziek begint te spelen, probeert de eerste danser die aan de beurt is onder de limbo door te gaan. Hij doet dit door zo ver mogelijk naar achteren te buigen, waarbij hij eerst de benen en als laatste het hoofd onder de stok door laat gaan. Dan is de volgende danser aan de beurt.

De limbo gaat na elke ronde een beetje naar beneden. Iedereen die de stok raakt of er niet meer onderdoor kan, is af. Degene die als laatste overblijft is de winnaar!

Muziek

De limbodans is van oorsprong een Caribische dans. Het is daarom leuk om voor dit spel ook Caribische of Zuid-Amerikaanse muziek te gebruiken. Een leuk voorbeeld is het Braziliaanse nummer Lambada van de band Kaoma.

Variaties

  1. Bind het touw vast aan twee palen, pilaren of bomen, zodat niemand het touw hoeft vast te houden. Laat het touw na elke ronde een stukje omlaag zakken.

Tips

  • Zoek leuke muziek uit, dat zorgt voor een goede sfeer.

Benodigdheden

  • Stok, touw of lint
  • Optioneel twee palen of bomen waaraan de limbo bevestigd kan worden
  • Muziek
Gerelateerde activiteiten