Mijnenveld


In het spel Mijnenveld moeten spelers geblinddoekt een veld vol voorwerpen oversteken. Ze mogen absoluut niet op een mijn stappen, dus de andere spelers moeten goed communiceren en aangeven hoe ze moeten lopen.

Spel uitleg

Om de beurt begint een van de spelers het spel met een blinddoek om. De anderen begeleiden deze speler naar het eindpunt. Maar wees voorzichtig, want er liggen "mijnen" op de grond in de vorm van verschillende voorwerpen die je moet ontwijken!

Terwijl de speler geblinddoekt rondloopt, moet de speler vertrouwen op de aanwijzingen van zijn teamgenoten. Ze moeten duidelijke en luide aanwijzingen geven om ervoor te zorgen dat de speler veilig door het mijnenveld loopt. Hier komt de uitdaging: er wordt muziek gespeeld om het nog leuker te maken! Luister goed naar de aanwijzingen en laat je niet afleiden door het geluid van de muziek.

Het mijnenveld spel is een teamspel waarbij iedereen zijn best doet om de geblinddoekte persoon veilig door het veld te loodsen.

Variaties

  1. Voeg een tijdslimiet toe! Probeer het mijnenveld over te steken binnen een bepaalde tijd. Als de spelers hun aanwijzingen niet snel genoeg geven, wordt het nog spannender.
  2. Voeg een extra uitdaging toe door echte obstakels zoals hoepels of kussens in het mijnenveld te plaatsen. De geblinddoekte speler moet niet alleen naar aanwijzingen luisteren, maar ook fysieke hindernissen overwinnen.
  3. Keer de rollen om! Laat de persoon aan het eindpunt geblinddoekt worden en de speler met open ogen de aanwijzingen geven. Een leuke draai aan het spel die hilarische momenten kan opleveren.

Tips

  • Als de speler geblinddoekt is, is het cruciaal om duidelijk en luid te spreken. De geblinddoekte speler moet je aanwijzingen duidelijk kunnen horen en begrijpen.
  • Het mijnenveld spel draait om teamwork en communicatie. Werk goed samen om de geblinddoekte speler veilig naar het eindpunt te loodsen.

Benodigdheden

  • Blinddoek
  • Verzamel voorwerpen om als 'mijnen' te dienen. Denk aan knuffels, ballen, kussens, etc.
  • Zorg voor een veilige, open ruimte waarin het mijnenveld kan worden opgezet.
  • Muziekspeler
Gerelateerde activiteiten