Nachtwacht


Nachtwacht is een nachtspel met dierengeluiden dat je in het donker speelt. Het lijkt enigszins op het dierengeluidenspel, alleen maken de dieren nu enkel geluiden op commando in plaats van uit zichzelf, en het gebied waarin het spel wordt gespeeld een stuk kleiner.

Tekst gaat verder onder de afbeelding nachtwacht spel
De nachtwacht moet raden waar de dierengeluiden vandaan komen, vervolgens moet hij deze spelers ook gaan zoeken.

Nachtwacht spel

Een kind wordt aangewezen als de nachtwacht. De nachtwaker moet op de gang gaan staan. De overige spelers krijgen allemaal een nummer tussen 1 en 12, deze nummers stellen uren voor.

Zodra iedereen zijn nummer heeft, gaan de kinderen zich verstoppen. Als iedereen verstopt is komt de nachtwacht terug van de gang.

De nachtwacht roept dan, bijvoorbeeld: "Ik ben de nachtwacht en de klok slaat ....". Dan zegt hij of zij een getal en/of maakt een aantal klokslagen met stoffer en blik, bijvoorbeeld 10. Degene die het getal 10 heeft maakt dan een dierengeluid, waarna de nachtwaker hem moet gaan zoeken. Wordt diegene gevonden dan gaat hij terug naar het begin. Dan gaat de nachtwacht weer verder, "De klok slaat 11" er wordt weer een dierengeluid gemaakt en de nachtwacht gaat weer zoeken.

Het spel is afgelopen als iedereen gevonden is.

Variaties

  1. Als je het spel met een grote groep gaat spelen kan je naast de hele uren ook halve uren toevoegen bijvoorbeeld 12:30, 12:30 enzovoort, of de kinderen in groepjes van twee zich laten verstoppen.

Tips

  • Speel het spel niet op een te klein speelveld. De deelnemers moeten zich wel goed kunnen verstoppen.

Benodigdheden

  • Speelveld
  • Eventueel zaklampen
Gerelateerde activiteiten