Ninja spel


Het Ninja spel is een eenvoudig maar actief tikspel waarbij de spelers ninja achtige sprongen en bewegingen maken. Zo proberen ze elkaar af te tikken. De Ninja die dit het langste weet vol te houden wint het spel.

Tekst gaat verder onder de afbeelding ninja spel
In het Ninja spel bewegen de spelers zich als een echte ninja.

Ninja spelletjes

Het Ninja spel is een eenvoudig en snel spel dat altijd en overal kan worden gespeeld, bovendien is er geen voorbereiding nodig. Er kunnen tussen de 4 en 20 spelers meedoen. De lengte van het spel varieert afhankelijk van het aantal spelers. Als er 20 spelers meedoen, is het vermoedelijk beter om de groep op te splitsen en het eindspel later te spelen. Het spel is een ideale manier om als tussendoortje te spelen.

Het spel

De spelers proberen alle anderen ninja's (spelers) uit te schakelen met stoere ninja moves door één van hun twee handen aan te tikken. Als de hand van een tegenstander wordt aangetikt, moet deze zijn hand op zijn rug houden. Als beide handen zijn getikt, dan is de speler uitgeschakeld.

Alle deelnemers staan in een cirkel en doen de ninja sprong achteruit en blijven in die houding staan. Een van de deelnemers mag beginnen en mag een beweging maken. De aanvaller probeert een andere speler uit te schakelen door deze op de hand te tikken. De verdediger mag zijn handen terugtrekken en een aanval afslaan. Hij mag één voet verplaatsen. Uiteindelijk komt het in feite neer op reactietijd en snelheid. De spelers die niet aanvallen of verdedigen staan stil in de positie waar ze in hun laatste beurt zijn geëindigd. Wie voor zijn beurt beweegt, slaat een beurt over en neemt de houding aan van hond. Deze deelnemer mag echter wel ter verdediging bewegen. De deelnemer die als laatste overblijft heeft gewonnen en is "de Ninja".

Variaties

  1. Er kunnen extra regels geïntroduceerd worden in het spel. Bijvoorbeeld een specifieke ninja sprong of andere 'beperkingen'.

Tips

  • Als gevolg van de onverwachte en impulsieve bewegingen kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Speel dit spel dus niet langs wegen en fietspaden, perrons of stoepranden en dergelijke.
  • Een speler met open schoenen of blote voeten én een speler met dichte zware schoenen kan in één spelletje een pijnlijke situatie veroorzaken voor de speler op blote voeten.

Benodigdheden

  • Voor dit spel zijn er geen specifieke benodigdheden. Belangrijk is dat er een veilige en ruime omgeving is waar het spel gespeeld kan worden.
Gerelateerde activiteiten