Omgekeerd verstoppertje


Bij het spel omgekeerd verstoppertje is er slechts één verstopper en gaat heel de groep op zoek naar deze speler. Als iemand de verstopper gevonden heeft sluit deze zich bij hem aan en verstopt zich ook. Dit gaat door totdat iedereen de verstopper gevonden heeft.

Tekst gaat verder onder de afbeelding omgekeerd verstoppertje
Speel omgekeerd verstoppertje in een bosrijke omgeving zodat de kinderen zich goed kunnen verstoppen.

Wat is omgekeerd verstoppertje?

Omgekeerd verstoppertje is precies andersom dan gewoon verstoppertje. Waar bij verstoppertje de zoeker alle spelers één voor één moet zoeken is dat bij deze variant precies andersom. Alle spelers zoeken slechts één persoon die zich verstopt heeft.

Een enorm spannend spel waarbij iedereen op zoek is naar de verstopper.

Speluitleg

Omgekeerd verstoppertje is een spel dat buiten gespeeld wordt, in een bos of op een andere plaats waar je je goed kunt verstoppen. De regels zijn heel eenvoudig, en zijn het omgekeerde van gewoon verstoppertje: één persoon verstopt zich en de anderen moeten hem gaan zoeken.

Als de persoon die zich verstopt heeft wordt gevonden door iemand anders, moet die persoon erbij gaan zitten. Het spel is afgelopen als iedereen bij de verstopper zit.

De eerste die de verstopte persoon vindt, is in de volgende ronde degene die zich verstopt.

Variaties

  1. Een variatie op dit spel is dat de speler die als laatste de verstopper (en de rest van de groep) vindt de verliezer is.

Tips

  • De verstopper moet een verstopplaats zoeken waar plek is voor een groot aantal spelers. Zo blijft voor de overige spelers het spel leuk als sommige spelers de verstopper hebben gevonden.

Benodigdheden

  • Een bosrijke omgeving of park met voldoende verstopplekken
Gerelateerde activiteiten