Raad de tekening


In Raad de tekening mag steeds een kind een tekening maken en moeten de toeschouwers raden wat de tekenaar aan het tekenen is. De speler die het goed raad mag de volgende tekening maken.

Tekst gaat verder onder de afbeelding raad de tekening
Wie kan raden wat er getekend wordt?

Tekenspel

Raad de tekening is een tekenspel waarbij deelnemers moeten raden wat de tekenaar aan het tekenen is. Het beste kan je hiervoor een schoolbord of groot vel papier gebruiken zodat alle deelnemers goed kunnen zien wat er getekend wordt.

De tekenaar kiest zelf iets wat hij of zij wilt gaan tekenen. Spreek af dat de tekenaar aan de spelleider in het oor fluistert wat hij of zij gaat tekenen. Het spel kan moeilijker gemaakt worden als de spelleider de tekenaar verteld wat hij of zij moet tekenen.

Zodra de tekenaar begint met tekenen mogen de toeschouwers gaan raden wat er getekend wordt. Wie het goed raad mag de volgende tekening gaan maken.

Variaties

  1. Een leuke variatie op het tekenspel is dat de spelers om de beurt een deel van de tekening mogen maken. Zo ontstaan de gekste tekeningen. Ziet iemand nog wat het moet voorstellen?

Tips

  • Maak duidelijke afspraken over wat er getekend mag worden. Door bijvoorbeeld af te spreken dat er alleen dieren getekend mogen worden kan het spel makkelijker gemaakt worden.

Benodigdheden

  • Schoolbord of groot vel papier
  • Potloden
Gerelateerde activiteiten