Schootzitten


Schootzitten is een leuk teambuilding spel waarbij de deelnemers in een kring gaan staan en gelijktijdig gaan zitten. Om het spel te laten slagen moeten de deelnemers goed samenwerken en elkaar kunnen vertrouwen.

In een kring schootzitten

Iedereen gaat in een cirkel staan, zo dicht mogelijk bij elkaar. Zorg dat je echt dicht tegen elkaar aan staat. De binnenste voet wordt zo geplaatst dat de punt ervan tegen de hiel van de voet van de buurman staat. Op het sein van de spelleider neemt iedereen gelijktijdig plaats op de schoot van zijn "achterbuurman".

De kring zit nu in een rondje bij elkaar op schoot. Om op te staan dienen alle deelnemers tegelijk weer overeind te komen.

Variaties

  1. Deze activiteit kan ook liggend worden gedaan. Zet stoelen klaar in een cirkel zodat alle kinderen op elkaars knieƫn kunnen zitten. Neem als spelleider iedere stoel weg zodra iedereen zit. De groep steunt nu op elkaar.

Tips

  • Maak duidelijk dat de deelnemers mogen pas gaan zitten op het startsein.
  • Wanneer iemand het niet meer volhoudt, wordt dit aangegeven en staat de hele groep tegelijk op.
  • Let goed op de groep en let vooral op zwakke plekken in de kring, die moeten samen worden opgelost, het is tenslotte een samenwerkingsspel.

Benodigdheden

  • Ruimte om deze activiteit te doen
  • Eventueel stoelen
Gerelateerde activiteiten