Slapende leeuwen


Slapende leeuwen is een spannend kringspel waarbij de spelers leeuwen zijn die zogenaamd slapen. Er is één deelnemer die de bewaker van de leeuwen speelt. Deze bewaker moet goed op de leeuwen letten en in de gaten houden of ze bewegen en of geluid maken. Als de bewaker dat ziet moet de leeuw wakker worden en helpen de andere leeuwen in de gaten te houden.

Het spel

Iemand speelt de bewaker, dit kan een kind of docent/ouder zijn. Alle andere kinderen doen alsof ze leeuwen zijn die erg slaperig zijn. Zij moeten zo stil mogelijk op de grond blijven liggen.

De bewaker loopt rond en moet goed opletten of er een leeuw beweegt of geluid maakt. Wanneer ze ook maar een centimeter bewegen, moeten ze (de leeuwen) wakker worden. En dan moeten ze de bewaker helpen om de andere leeuwen te bewaken.

De bewakers lopen samen rond tussen de slapende leeuwen en mogen proberen de leeuwen aan het lachen te maken. Als een kind af is (wakker wordt) moet hij de andere leeuwen aan het lachen maken.

De bewakers mogen niemand aan raken. Het kind dat het langst blijft slapen, heeft het spel gewonnen.

Variaties

  1. Een leuke variatie op slapende leeuwen is het moordenaartje spel.

Tips

  • Omdat tijdens dit spel de spelers op de grond liggen is het aan te raden om even te checken of de vloer schoon genoeg is.

Benodigdheden

  • Ruimte om het spel te spelen
Gerelateerde activiteiten