Slingertikkertje


In Slingertikkertje moet de tikker zo snel mogelijk andere spelers aftikken. Iedereen die af is sluit zich aan bij de slinger van de tikker en helpt met het af tikken van de andere spelers.

Tekst gaat verder onder de afbeelding slingertikkertje
In slingertikkertje moeten de spelers een slinger vormen als ze zijn afgetikt.

Speluitleg

Bij het spel slingertikkertje is één kind de tikker. Wanneer deze iemand heeft getikt moeten de tikker en de speler die is afgetikt elkaar handen beet pakken. Zo moeten ze nu samen meer spelers gaan aftikken.

Als er weer iemand afgetikt is moet ook deze speler zich aansluiten bij de slinger. Zodra de slinger uit vier spelers bestaat splits deze weer op in tweetallen. Zo ontstaan er dus meerdere kleinere slingers.

De laatst overgebleven speler die niet is getikt is de winnaar en mag in het volgende spel de tikker zijn en zo de slinger beginnen.

Variaties

  1. Je kunt variëren in het aantal spelers waaruit een slinger maximaal mag bestaan. Bijvoorbeeld slingers van drie, vier, vijf of zelf alle spelers.
  2. Het spel kan moeilijker gemaakt worden door te beginnen met twee tikkers. Zo ontstaan er al snel twee slingers.
  3. Een leuke variatie van het spel is dat de kinderen niet mogen tikken maar spelers moeten insluiten met de slinger. Hoe langer de slinger wordt hoe makkelijker dit zal zijn.

Tips

  • Zet duidelijk het speelveld uit zodat iedereen weet waar hij of zij mogen komen.
  • Spreek duidelijke regels af zodat elk kind weet wat wel en niet mag.

Benodigdheden

  • Ruimte of speelplein
Gerelateerde activiteiten