Squid game spel


De Squid game, ook bekend als ojingŏ, is een kinderspel in Zuid-Korea. Het spel wordt zo genoemd omdat de vorm van het speelveld, dat op de grond is getekend, lijkt op die van een inktvis. Het is een spel voor meerdere spelers, en de spelers zijn verdeeld in twee teams, een aanvallend en een verdedigend. Er zijn twee hoofddoelen, ofwel voor de aanvallers om het doel van de aanval te bereiken, ofwel dat de teams elkaar vernietigen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding squid game spel

Het spel

De Squid Game wordt gespeeld aan de hand van een inktvis die op de grond is getekend (stoepkrijt). De inktvis bestaat uit twee cirkels, één aan de bovenkant en één aan de onderkant. De bovenste cirkel wordt doorsneden door een driehoek, terwijl de onderste wordt doorsneden door een vierkant.

In tegenstelling tot het laatste spel van de show (waar nog maar twee deelnemers waren, waardoor de spelregels werden aangepast aan de dynamiek van twee spelers), wordt het Squid Game gespeeld in groepen - de verdedigende groep en de aanvallende groep. De verdedigende groep mag zich vrij bewegen binnen de grenzen van de vorm van de inktvis, terwijl de aanvallende groepen erbuiten blijven. De aanvallende groep mag alleen bewegen door op één voet te springen.

Als iemand van de aanvalsgroep erin slaagt om binnen de grenzen van de inktvis te komen, mag hij twee voeten gebruiken om zich te verplaatsen.

Om het spel te winnen moet de verdediging de aanvallende spelers buiten de grenzen duwen terwijl het aanvallende team probeert de kop van de inktvis (de driehoek) met één voet aan te raken. Het verliezende team wordt als "dood" beschouwd. Dit wordt letterlijk genomen in de laatste ronde van de Squid Game.

Red Light, Green Light

Het spel "Rood licht, groen licht" is net zo simpel als de naam: loop naar de eindstreep op het moment dat de leider "groen licht" roept en blijf staan op het moment dat hij "rood licht" roept.

Het spel lijkt daarmee erg op Annemaria koekoek of 123-piano.

Ppogi

Het tweede spel in Squid Game was een spel met dalgona, een Koreaans suikergoed dat ook bekend staat als "ppogi".

Popgi is een spel dat in de jaren '70 en '80 veel gespeeld werd en waarbij de spelers een koekje van gekaramelliseerde suiker uit een vorm moeten zien te krijgen zonder dat het breekt. Over de juiste tactiek valt te twisten, maar het lijkt erop dat de strategie waarbij Gi-hun aan het koekje likt, de beste is.

Touwtrekken

Een ander klassiek Squid game spel is touwtrekken. De spelers werden in twee groepen verdeeld op basis van het aantal spelers.

Het doel van het spel is om alle spelers van het andere team voorbij een lijn te trekken. Dit kan gereikt worden door enorm veel kracht of door het spel slim te spelen.

Knikkeren

Het vierde spelletje van Squad game is knikkeren. De spelers moeten tweetallen maken en het spel even en oneven spelen (odds and evens). Een speler moet hierbij een aantal knikkers kiezen en die in een gesloten vuist voor zijn tegenstander houden, de andere speler moet vervolgens raden of het aantal knikkers in zijn hand oneven of even is.

Als het goed geraden is, moet de speler de knikkers aan de tegenstander geven, en als het fout geraden is, moet de tegenstander de speler evenveel knikkers geven als er in zijn vuist zitten.

Het spel gaat net zo lang door totdat alle spelers zijn geweest.

Glazen brug

De glazen brug uit aflevering zeven van Squid Game vereist iets meer creativiteit om in het echt na te maken - en met een beperkter budget.

In plaats van een glazen hangbrug te bouwen die meerdere verdiepingen hoog zweeft, kan je stukken karton knippen en op de helft hiervan een witte X verven.

De X staat voor de ramen van gewoon glas, die zouden breken onder het gewicht van de spelers in de show, en de kartonnetjes zonder X zijn de geharde ramen.

Plaats de borden naast elkaar in twee kolommen, zodat de spelers zich kunnen opstellen volgens de nummers die willekeurig worden gegeven aan het begin van het spel.

Nu moeten de deelnemers de 'brug' oversteken zonder door de ruiten te zakken.

Tips

  • Niet iedereen heeft misschien de Netflix-serie Squad Game gezien. Leg daarom voordat jullie het spel gaan spelen aan iedereen goed uit hoe het werkt en wat de spelregels zijn.

Benodigdheden

  • Iedereen moet oude kleren aantrekken
  • Witte verf
  • Een touw voor het touwtrekken
  • Karton
  • Knikkers
Gerelateerde activiteiten