Stopcontact tikkertje


Stopcontact tikkertje is een tikspel waarbij er een speler de tikker is. Iedereen die afgetikt is moet als een 'stopcontact' gaan staan (armen in de zij) en kan bevrijd worden door een andere speler die nog niet af is. Dit kan gedaan worden door de 'stekker' (armen) in het stopcontact te steken.

Spel

Er wordt een of meerdere tikkers gekozen. Het doel van deze tikkers is om iedereen zo snel mogelijk in een stopcontact te laten veranderen. Dit doen zij door de lopers af te tikken. De aangetikte persoon plaatst zijn handen in zijn zij en wacht op zijn plaats. De overige spelers kunnen deze persoon bevrijden door met uitgestrekte armen naar hem (het stopcontact) toe te lopen. Daarbij worden de armen aan weerszijden van het lichaam geschoven. De getikte persoon is bevrijd wanneer deze gedurende 2 seconden een beweging van elektroshock maakt en heel hard 'BZZZZZZZZZ' roept.

Variaties

  1. Om het spel moeilijker of makkelijker te maken kan gevarieerd worden met het formaat van het speelveld evenals het aantal tikkers.

Tips

  • Doe een keer voor hoe de spelers moeten gaan staan als ze getikt worden en ook hoe ze bevrijd kunnen worden. Zo snapt iedereen de regels en hoe het spel werkt.

Benodigdheden

  • Speelveld op een schoolplein of in een gymzaal
Gerelateerde activiteiten