Tik tak boem


Tik Tak Boem is een spannend balspel waarbij de spelers een bal doorgeven die op elk moment kan 'ontploffen'. De speler die erin slaagt om de bal door te geven zonder dat deze 'ontploft', wint het spel. Het spel vereist snelheid, behendigheid en een goede timing om de bal op tijd door te geven voordat de tijdbom afgaat. Het is een leuk spel om met vrienden en familie te spelen en kan zorgen voor veel plezier en spanning.

Het spel

Alle deelnemers staan in een cirkel en één persoon gaat in het midden van de kring op de grond liggen. Deze persoon heeft zijn ogen dicht en zegt continue: 'Tik Tak, Tik Tak, Tik Tak...'.

Tegelijkertijd geven de kinderen in de kring een bal aan elkaar door. Wanneer de persoon in het midden "draaien" roept, moet de richting van de bal worden veranderd.

Als de speler in het midden "boem" roept, moet de speler die op dat moment de bal vast heeft zich op de grond laten vallen. Die persoon is uitgeschakeld. De speler die naast deze persoon staat, is zogenaamd gewond, moet over de liggende speler in het midden heen stappen voordat deze weer mee mag doen.

Het spel gaat door tot iedereen uitgeschakeld is. De laatst overgeblevene speler is de winnaar.

Spelregels

De spelregels van Tik Tak Boem zijn als volgt:

 1. Alle deelnemers staan in een cirkel en één persoon gaat in het midden van de kring op de grond liggen met gesloten ogen en zegt continue: 'Tik Tak, Tik Tak, Tik Tak...'.
 2. Tegelijkertijd geven de spelers in de kring een bal aan elkaar door.
 3. Wanneer de persoon in het midden "draaien" roept, moet de richting van de bal worden veranderd.
 4. Als de speler in het midden "boem" roept, moet de speler die op dat moment de bal vasthoudt zich onmiddellijk op de grond laten vallen en is uitgeschakeld.
 5. De speler naast deze persoon is 'gewond' en moet over de liggende speler in het midden heen stappen voordat hij of zij weer mee kan doen.
 6. Het spel gaat door totdat er nog maar één speler over is, die de winnaar is.
 • De timer kan worden ingesteld op een willekeurig aantal seconden of minuten, afhankelijk van de gewenste speeltijd.
 • Het spel kan worden gespeeld met elke vorm van bal, bijvoorbeeld een zachte bal of een tennisbal.

Variaties

 1. In plaats van een bal kan je ook iets anders doorgeven. Bijvoorbeeld een knuffel.

Tips

 • Let op: Voor de veiligheid is het belangrijk om het spel op een zachte ondergrond te spelen en ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is om te bewegen en te vallen.

Benodigdheden

 • Een bal
 • Ruimte om het spel te spelen
Gerelateerde activiteiten