Techniek en Wetenschap
(58 activiteiten)De categorie Techniek en Wetenschap bevat activiteiten en spelletjes met een focus op techniek en wetenschap. In de verschillende activiteiten leren kinderen wat techniek en wetenschap inhoudt, hoe je zelf op onderzoek uit kan gaan en hoe techniek en wetenschap toegepast wordt in de huidige wereld.

Tijdens deze activiteit ontdekken kinderen hoe ze met behulp van gereedschap oude apparaten kunnen demonteren. Ze demonteren een …

Een ballonauto maken is een leuke techniek activiteit waarbij de kinderen leren wat stuwkracht is en hoe het werkt. In de activiteit …

Door het maken van een ballonraket leren de kinderen over stuwkrachten en luchtdruk. Ze zullen beter begrijpen hoe een echte raket …

In deze techniek activiteit gaan we bouwen met bamboestokken. Bamboe groeit erg snel en is daarom geschikt om mee te bouwen. Het is …

Een beker toren maken is een snelle en makkelijke uitdaging waarbij een zo hoog mogelijke toren gemaakt moet worden. Dit experiment …

Bellenblazen is een leuke activiteit! Bellenblaas is altijd een fascinerende activiteit voor kinderen. Lukt het om reuze bellen te …

Wie heeft het niet gedaan vroeger? Pijltjes schieten met een blaaspijp. In deze activiteit gaan we zelf een blaaspijp maken en daarmee …

Het maken van een echt werkende bliktelefoon is een geweldige activiteit voor kinderen. In deze activiteit gaan de kinderen een …

Bloemen verkleuren met kleurstof is een leuk experiment waarbij de kinderen ontdekken hoe je een bloem kan laten verkleuren door …

Een camera obscura is de meest eenvoudige camera die je je kunt voorstellen. Het is de voorloper van de moderne fototoestellen. Het is …

In dit fascinerende proefje gaan we samen onze eigen citroenbatterij maken. Het is niet zomaar een batterij, het is een spannend …

Is het je ooit opgevallen dat als je een rietje in cola of een frisdrank doet, er veel bubbels op het rietje komen? Waarom gebeurt …

Ben je benieuwd wat er gebeurt als je melk en cola met elkaar mengt? Nou, vandaag gaan we een spannend proefje doen waarbij we deze …

Een dam bouwen hebben we allemaal al eens gedaan. Wie heeft er niet op het strand een dam gebouwd in de branding? Een strijd die je …

Heb je ooit dansende rozijnen gezien? Het dansende rozijnen experiment is een leuk wetenschapsexperiment waarbij de kinderen leren hoe …

De meeste kinderen spelen af en toe met water. Ze spelen met bootjes, bouwen dammen, gaan zelf zwemmen, en ga zo maar door. Op grond …

Als je een ei in een glas water doet, zinkt het naar de bodem. Maar wanneer je zout toevoegt aan het water, blijft het ei drijven in …

Hebben jullie ooit een ei met een zachte schaal gezien? Zo'n ei wordt een windei genoemd en je kunt er niet echt iets mee doen. Het is …

Kan een ei uit zichzelf in een fles komen? Een ei kan zich zelf niet verplaatsen, maar door luchtdruk kan deze wel in een glazen fles …

Een ei laten vallen zonder te breken is een superleuke techniek activiteit waarbij de kinderen ontdekken hoe ze op de juiste manier …

Als je een emmer water omdraait, loopt het water eruit. Dat is natuurlijk logisch. Maar als je de emmer snel ronddraait, gebeurt …

Heb je ooit een ballon opgeblazen zonder je mond te gebruiken? Met dit leuke experiment kan dat! We gaan kijken hoe gist werkt en hoe …

Wat er gebeurt als we gummibeertjes in water legt? In dit proefje gaan we kijken wat er gebeurt als we de gummibeertjes in zout water …

Een hovercraft maken is een leuke technische activiteit waarin de kinderen ontdekken hoe een hovercraft werkt. Ze gaan zelf een mini …

Een katapult maken is een spannende en uitdagende activiteit. Kinderen leren hoe een katapult werkt en hoe ze er veilig mee om kunnen …

Een kettingreactie maken is een leuke techniek activiteit waarin de kinderen leren hoe energie werkt en hoe het doorgegeven kan …

Zelf kinetisch zand maken is een geweldige activiteit waarbij je zelf magisch zand gaat maken. Door de juiste ingrediënten te …

Het maken van een knikkerbaan is een leuke manier om kinderen bezig te houden, zowel binnen als buiten. Het helpt ze creatief te zijn …

Een kompas is een instrument waarmee je door middel van een wijzer overal op aarde kunt weten waar het Noorden is. In een stad waar …

Ken je het betoverende gevoel van het kijken naar een lavalamp, met zijn grote gekleurde bubbels die zinken, stijgen en vervormen? De …

Als de zon schijnt en de lucht helder is, kun je vaak kleurrijke heteluchtballonnen in de lucht zien zweven. Maar wist je dat je zelf …

Een magneet maken is een leuk experiment waarbij de kinderen leren hoe een magneet werkt en hoe deze gemaakt kan worden. Met behulp …

De Marshmallow Challenge is een teambuildingsactiviteit waarbij teams moeten strijden om het hoogste vrijstaande bouwwerk te maken van …

Het maken van onzichtbare inkt is erg leuk. Je kunt doen alsof je een geheime agent bent omdat je al je geheime codes en berichten …

Parachutes zijn een goede manier om te leren over de zwaartekracht en luchtweerstand. Ze zijn ook een uitstekende manier om de tijd te …

Met een periscoop kun je objecten of mensen bekijken vanuit een hoek of vanaf een hoger standpunt dan normaal. Tegenwoordig gebruiken …

Een regenboog is natuurlijk heel erg mooi! Tijdens deze activiteit leren kinderen hoe ze hun eigen regenboog kunnen maken in een glas.

Hoe werkt een regenmeter Meet de hoeveelheid regen met je zelfgemaakte regenmeter. Een regenmeter maken is een leuke activiteit …

Het Skittles proefje is heel eenvoudig en supersnel uit te voeren door de kinderen zelf. De grote vraag bij dit Skittles proefje is …

Slijm maken is een populaire activiteit die kinderen erg leuk vinden. Je kan er leuk mee spelen en en het in allerlei vormen kneden. …

Smurfensnot kan je op veel verschillende manieren maken. De simpelste manier om dit proefje te doen is om afwasmiddel, shampoo en …

Tijdens de activiteit een spaghetti toren bouwen leren de kinderen veel over bouwconstructies en samenwerken. De kinderen gaan in …

Een spaghettibrug bouwen is een uitdagende activiteit. Er kan tenslotte maar één spaghettibrug het sterkste zijn! Tijdens deze …

Heb jij weleens iets héél vies geroken? Misschien een oude sok, een rottende banaan of de geur van natte honden? Wat als je zelf een …

Suikerkristallen worden ook wel Kandijsuiker genoemd omdat deze harde kristallen eetbaar zijn. Suikerkristallen (sucrose) zijn een van …

Het bouwen van een zelfgemaakt vliegtuig is een echte uitvinder droom. Toch is het makkelijker dan je misschien denkt. Wij gaan in …

We weten allemaal dat als water koud wordt het bevriest. Maar wat is het vriespunt van water en bij welke temperatuur bevriest water? …

Een vulkaan ontstaat over een lange periode door toenemende hitte en druk. Het is vrij lastig om dit vulkanische element zelf na te …

Water zuiveren is een leuk proefje waarbij de kinderen zelf een waterfiltersysteem gaan maken in een lege frisdrankfles. Door in de …

Het experiment Watermeloen Elastiekjes laat kinderen zien hoe elastiekjes de vorm en grootte van een watermeloen kunnen beïnvloeden. …

Waterproefjes zijn erg leerzaam voor kinderen. Kinderen leren over bepaalde natuurkundige krachten; waarom blijven sommige objecten …

Een waterraket maken is een activiteit die kinderen meestal super leuk vinden. Tijdens het bouwen van de raket leren kinderen hoe een …

De windsnelheid wordt meestal met een windmeter gemeten. In deze activiteit gaan we zelf een windmeter maken waar we echt wind mee …

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe wolken ontstaan? Vandaag gaan we een proefje doen en onderzoeken hoe wolken werken door er een in …

Wil jij buiten spelen met zand en water zonder dat alles één grote modderboel wordt? Maak dan je eigen zand- en watertafel! Dit is een …

In deze techniek activiteit gaan de kinderen zelf een zeepkist bouwen en uitproberen op een parcours. Wie kan de snelste en mooiste …

Heb je weleens een heerlijk ruikende bloem of kruid gevonden en gedacht: "Kon ik die geur maar bewaren"? Dat kan! Je kunt zelf parfum …

Voordat er klokken en horloges waren, gebruikten de mensen zonnewijzers om het verstrijken van de tijd aan te geven. Een zonnewijzer …