BSO Activiteiten


(Buiten)spelen is voor kinderen een kans om de omgeving te verkennen en avonturen te beleven. Het kind kan spelletjes spelen, zijn fysieke grenzen testen, zich uiten en zijn zelfvertrouwen opbouwen.

Als kinderen buiten zijn, hebben ze waarschijnlijk meer ruimte en vrijheid voor grotere bewegingen, zoals rennen, springen, schoppen en gooien. Dergelijke lichamelijke bso activiteiten zijn goed voor de gezondheid, conditie en lichamelijke ontwikkeling van kinderen.

Op de website van SpelActief staan leuke uitdagende BSO activiteiten en BSO spellen. Activiteiten en spellen die gedaan kunnen worden op je eigen Buitenschoolse Opvang, zowel binnen als buiten. Op de BSO is het namelijk belangrijk om een gevarieerd activiteitenprogramma aan te bieden aan de kinderen.

Enkele leuke BSO activiteiten op SpelActief zijn:

Bekijk alle BSO activiteiten

Thema activiteiten BSO

Op deze website vindt u een groot aantal thema activiteiten. Het zijn activiteiten die als doel hebben om diverse leerinhouden op een bewegende manier aan te reiken. Zo wordt niet alleen de cognitieve ontwikkeling gestimuleerd. Kinderen krijgen ook meer bewegingskansen (fysieke activiteitsgraad verhogen) en leren beter bewegen (motorische vaardigheden verbeteren).

BSO Activiteiten
Een gevarieerd activiteitenprogramma daagt de kinderen uit zichzelf te blijven ontwikkelen. Dit is erg belangrijk en speelt een groot onderdeel in de persoonlijke groei van kinderen.

Kinderen moeten een leuke tijd hebben op de BSO. Met de BSO activiteiten van SpelActief kun je een afwisselend programma maken met leuke en uitdagende activiteiten en spelletjes. Op deze manier blijf je de kinderen uitdagen en kunnen ze zich motorisch ontwikkelen.

Daarnaast is bewegen natuurlijk ook gewoon hartstikke gezond. Kijk bijvoorbeeld eens in onze sport en spel activiteiten voor op de bso of de leuke buitenactiviteiten.

Activiteitenboek SpelActief

De BSO Activiteiten staan per categorie gesorteerd in ons Activiteitenboek. Op SpelActief staan activiteiten en spelletjes in de volgende categorie├źn: Sport & Spel, Natuur, Techniek & Wetenschap, Koken & Bakken, Knutselen & Kunst en Cultuur & Maatschappij.

Bekijk de uitdagende BSO Activiteiten van SpelActief en laat je inspireren!