School activiteiten


Activiteiten Basisschool

Op school leren kinderen culturele vaardigheden en sociale vaardigheden.
Aan de hand van lesprogramma’s leren kinderen op basisscholen in Nederland dagelijks nieuwe onderwerpen. Gevarieerde uiteenlopende onderwerpen zorgen ervoor dat er een breed soort onderwijs wordt gegeven. Aan de hand van leuke en leerzame school activiteiten worden deze lesprogramma’s opgebouwd.

Een sterk gevarieerd programma is dan ook een voorwaarde voor goed onderwijs. Toch vinden docenten dit soms lastig. Originele activiteiten bedenken en er zo voor zorgen dat er niet elke week of zelfs elke dag dezelfde spelletjes gedaan worden.

school activiteiten

Gevarieerd Onderwijs

Uiteraard is het ook goed om activiteiten en spelletjes af en toe terug te laten komen op school. De kern van gevarieerd onderwijs is echter dat het zo min mogelijk terug valt op ‘oude bekenden’. Afwisseling in school activiteiten en spelletjes is dus belangrijk.

SpelActief wilt scholen en leraren graag een handvat bieden door (school) activiteiten en spelletjes op één plek te verzamelen. Een plek waar iedereen, gratis, inspiratie en ideeën op kan doen voor gevarieerd onderwijs.

Activiteiten voor op school

SpelActief bevat een groot aantal school activiteiten. Activiteiten en spelletjes die in ons Activiteitenboek gesorteerd zijn op categorie of alfabetische volgorde.

Laat je inspireren, doe ideeën op voor leuke, leerzame en gevarieerde school activiteiten. Gebruik de Zoekfunctie of blader door het activiteitenboek.